Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

AnielskaSlodycz

Zadanych pytań: 92

03.02.2015 18:25

Jakich przypraw używacie przy pieczeniu mięsa?

Odpowiedzi (37)

DorotaZ

Zadanych pytań: 17

03.02.2015 21:16

Ja najczęściej używam gotowych mieszanek:)

Klausia

Zadanych pytań: 251

03.02.2015 21:36

Papryka słodka, zioła prowansalskie, czosnek granulowany.

Lucan

Zadanych pytań: 18

03.02.2015 23:32

To jest pytanie z kategorii "jakie ubrać buty?" Wszystko zależy od tego gdzie idziesz - to znaczy jakie mięso robisz. No i jak? Pieczesz, czy smażysz? Grillujesz, czy robisz na parze? I w jakim stylu... meksykańskim? seczuańskim? amerykańskim? No i najważniejsze, ma mi smakować, więc używam tych, które lubię. Najdziwniejsze (jak dla mnie) przyprawy, których używałem do mięs to anyż i cynamon. Zdarzyło mi się użyć szafranu. Stek na przykład nacieram tylko ziołami, pieprzem i już na patelni lub grillu, albo nawet dopiero po zdjęciu - solę.

Lucan

Zadanych pytań: 18

03.02.2015 23:32

To jest pytanie z kategorii "jakie ubrać buty?" Wszystko zależy od tego gdzie idziesz - to znaczy jakie mięso robisz. No i jak? Pieczesz, czy smażysz? Grillujesz, czy robisz na parze? I w jakim stylu... meksykańskim? seczuańskim? amerykańskim? No i najważniejsze, ma mi smakować, więc używam tych, które lubię. Najdziwniejsze (jak dla mnie) przyprawy, których używałem do mięs to anyż i cynamon. Zdarzyło mi się użyć szafranu. Stek na przykład nacieram tylko ziołami, pieprzem i już na patelni lub grillu, albo nawet dopiero po zdjęciu - solę.

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

04.02.2015 07:41

zależy od mięsa, ale ogólnie używam dużo czosnku

Seba

Zadanych pytań: 1313

04.02.2015 07:53

w zależności od mięsa, ale zawsze są zioła

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

04.02.2015 09:23

sól, pieprz, czosnek, majeranek i papryka tak podstawowo, a reszta zależy też od mięsa jakie przygotowuję, często dodaję zioła rozmaryn albo tymianek

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

04.02.2015 10:14

bardzo lubię dodawać majeranek do pieczonych mięs

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

04.02.2015 10:28

Zależy od tego jakie mięso,ale podstawa to ziele angielskie,liść laurowy, sól ,pieprz

AnielskaSlodycz

Zadanych pytań: 92

04.02.2015 10:59

dzięki za informacje.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak