Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

monikaT83

Zadanych pytań: 11

28.02.2014 10:03

jakie barwniki spożywcze są najlepsze? w paście?żelu?czy w proszku? jakich używacie i gdzie kupujecie?

Odpowiedzi (26)

pestka

Zadanych pytań: 424

28.02.2014 11:08

używam barwików rzadko , jeżeli używam to w proszku

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

28.02.2014 11:24

Używam ich najczęściej w proszku i kupuję w internecie.

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

28.02.2014 11:40

zależy do czego, ale najlepsze są w proszku, intensywne barwy i nie rozrzedzają konsystencji ciast, mas itp.

Mniam

Zadanych pytań: 87

28.02.2014 11:47

Mam kupione w proszku i nie bardzo jestem zadowolona. Nie zawsze się dobrze rozprowadzą w cieście. Słyszałam, że dobre są Wiltona w żelu. Do tanich to jednak nie należą.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

28.02.2014 11:54

ja uzywam w żelu

slonko888

Zadanych pytań: 9

28.02.2014 11:55

w proszku i kupuje na allegro

krokus

Zadanych pytań: 145

28.02.2014 12:16

Ja swoje pierwsze barwniki kupiłam w płynie i nigdy więcej ...zepsuły mi smak masy do torta :( Teraz będę kupować w żelu bo są bezsmakowe

Czyki

Zadanych pytań: 72

28.02.2014 12:26

Ja kupiłam w proszku i jestem zadowolona, zakup na allegro:)

rjustysia

Zadanych pytań: 190

28.02.2014 12:44

Ja stosuję barwniki w żelu (czy paście) Wiltona. Posiadam też w proszku, ale problem jest w rozprowadzeniem barwnika dokładnie. Robiłam kiedyś kolorowe ciasto, dodałam kolorowy proszek i po upieczeniu miałam w cieście kropki, mimo że barwnik nie był zbrylowany. Dlatego używam żelowych, a te w proszku stosuję tylko wtedy, gdy rozpuszczam je w rzadkim płynie. Odradzam natomiast barwniki w płynie: mała intensywność koloru, czasem za bardzo rozrzedzają, a już do maślanego kremu ciężko je dobre wmieszać.

Janina

Zadanych pytań: 159

28.02.2014 12:58

Rzadko używam , ale jeżeli trzeba to w proszku;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak