Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Bartolomeo

Zadanych pytań: 21

07.06.2010 09:18

Jakie miski do marynowania mięsa na grilla - plastikowe czy metalowe są waszym zdaniem lepsze? czy bez różnicy?

Odpowiedzi (4)

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

07.06.2010 09:43

jeśli plastik to z atestem spożywczym i możliwością kontaktu z tłuszczem - kiedyś spotkałam się z adnotacją na metce, że tłuszcz może wchodzić w reakcję z tworzywem... Ja preferuję do marynowania miski ze stali nierdzewnej

Bartolomeo

Zadanych pytań: 21

07.06.2010 10:06

Właśnie wydaje się, że metalowe są najlepsze, bo tłuszcz może wsiąkać w plastik. Nie ma to jak stal nierdzewna :)

Sylwia80

Zadanych pytań: 2

08.06.2010 15:11

ja używam plastikowych z pokrywką (bo mozna zamknąć i zamieszać :)) ale oczywiście takich przeznaczonych do prod. spoż. Polecam też woreczki zamykane (np. nadające się do mrożonek)

IlonaAlbertos

Zadanych pytań: 192

07.06.2015 18:58

Ja używam albo stali nierdzewnej albo szkła.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak