Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Sarenka

Zadanych pytań: 363

03.06.2013 08:47

Jakie produkty są bogate w łatwo przyswajalne żelazo - poza mięsem czerwonym i jajkiem na miękko?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Adam/ZUB3R

Zadanych pytań: 189

03.06.2013 09:53

chyba jeszcze wątróbka

Sarenka

Zadanych pytań: 363

03.06.2013 09:58

Dziękuję - oj przyda mi się, przyda :)

Ola1984

Zadanych pytań: 295

03.06.2013 08:54

Soczewica, ciecierzyca i fasola, szpinak, brokuł, sałata, pietruszka i ziemniaki, czerwone owoce, morele i owoce cytrusowe. No i ziarenka dyni, orzechy i otręby.

Odpowiedzi (10)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

03.06.2013 09:25

tak jak Ola1984 pisze....

borgia

Zadanych pytań: 89

03.06.2013 09:47

Zwykłe buraki - najlepszy sok (można kupić jednodniowe, ale znacznie taniej wychodzi zrobić samemu). Warto też nauczyć się kisić barszcz i po prostu taki "surowy" wypijać. I wątróbka drobiowa. To dwie rzeczy, (w sensie - produkty)które jeszcze nie tak dawno polecane były przy anemii.

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

03.06.2013 09:52

Ola 1984 wymieniła chyba wszystkie podstawowe. Ja uwielbiam szpinak a obecnie jest tyle przepisów z wykorzystaniem szpinaku,pietruszkę sypię prawie na każdą kanapkę

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

03.06.2013 10:11

ja jak byłam w ciąży miałam taką anemię że jedzenie tych wszystkich produktów plus tabletki z żelazem forte nic nie dawały :/ ale zawsze warto jeść żeby poziom jeszcze bardziej się nie obniżał

Marta1986

Zadanych pytań: 859

03.06.2013 11:39

wątróbka drobiowa

Sylwia28

Zadanych pytań: 13

03.06.2013 12:04

polecam pokrzywę oraz kaszę gryczaną :)

BeataJ

Zadanych pytań: 103

03.06.2013 14:51

buraki, truskawki

Kasia36

Zadanych pytań: 463

03.06.2013 21:17

Ser biały, ser gouda i tylżycki, bryndza, mleko w proszku pełne, cytryna, pomarańcze, mandarynki, kiwi, banany, winogrona, awokado, brzoskwinie, morele, śliwki, porzeczka czarna- 1,2mg w 100g, porzeczka czerwona, poziomki, truskawki, porzeczka biała-1mg w 100g, maliny, jeżyny, czarne jagody, fasola biała- 6,9g w 100g, soczewica, pietruszka natka- 5,0mg w 100g, buraki, salsefia, skorzonera, jarmuż, brukselka, brokuły, kalafior, kapusta włoska i czerwona, koperek, szpinak, szczaw, boćwina

Kasia36

Zadanych pytań: 463

03.06.2013 21:24

cd. sałata, czosnek, por, szczypiorek, papryka czerwona, pomidory, kasz jaglana- 4,8 mg,kasza gryczana, płatki owsiane, kasza jęczmienna, śmietana, wątróbka drobiowa, mięso, barszcz czerwony

Kasia36

Zadanych pytań: 463

03.06.2013 21:26

no i czekolada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak