Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

05.07.2016 08:36

Jakie przetwory robicie z wydrylowanych wiśni ? Zrobiłam już w soku własnym, konfiturę i dżem a kompotów nie robię bo u mnie nikt ich nie pije. W lodówce ok. 8 kg wydrylowanych wiśni a pomysłów brak...

Najlepsze odpowiedzi (3)

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

05.07.2016 18:51

ja robię kilka słoiczków dżemu i więcej soku i tyle

Madzai

Zadanych pytań: 7

05.07.2016 21:13

Zalewam spirytusem i zasypuje cukrem, super nalewka :) A z innego tematu.. nie wiem czemu ktoś minusuje wypowiedzi innych w tym temacie :/ co to za złośnik.. po co to..

Klausia

Zadanych pytań: 251

05.07.2016 21:41

Zupa wiśniowa, ciasto z wiśniami :)

Odpowiedzi (34)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

05.07.2016 08:42

Zawsze nadmiar wiśni mrożę, ale robię też frużeliną czasami.

pestka

Zadanych pytań: 424

05.07.2016 08:47

własnie wczoraj skończyłam robić dżemy z wiśni , postawiłam również część z nich w dużych słojach na nalewkę

ben-ka

Zadanych pytań: 459

05.07.2016 08:54

O tak ! @pestka masz rację, nalewka z wiśni jest pyszna !!!!!!

Ola1984

Zadanych pytań: 295

05.07.2016 09:00

Proponuję nalewkę :) Resztę bym zamroziła, będą jak znalazł do ciasta w środku zimy :)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

05.07.2016 09:33

ja bym zamroziła :)

Janina

Zadanych pytań: 159

05.07.2016 09:38

Z wiśni robię sok, dżem, drylowane zasypuję cukrem w słoiczkach i pasteryzuję - są świetne do ciast i deserów oraz robię nalewkę. ;))

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

05.07.2016 09:39

zamrażam do ciast, a tak dżemy

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.07.2016 09:44

Ja drylowane w słoikach zasypuję cukrem i pasteryzuję, używam do ciast i deserów

Wacław

Zadanych pytań: 1269

05.07.2016 10:25

jeszcze nie dawno robiliśmy pyszne wino z wiśni

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

05.07.2016 10:34

ja zawsze robię dżem i troszkę mrożę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak