Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

02.02.2014 19:52

Jakie przyprawy królują w Waszej kuchni ?

Odpowiedzi (29)

plocia

Zadanych pytań: 561

02.02.2014 21:15

W mojej kuchni króluje curry, potem pieprz, sól, majeranek, oregano.

Monika37

Zadanych pytań: 40

02.02.2014 21:35

zioła,zioła i jeszcze raz zioła świeże, suszone, mrożone, oraz czosnek, suszone i zmielone grzyby, i wiele innych

Kasia36

Zadanych pytań: 463

02.02.2014 23:10

Mmm...różne :) papryka ostra częściej, pieprz czarny mielony, różnego typu przyprawy do danych potraw np. do dań z kapusty i fasolki, różne przyprawy do mięs, zioła suszone często majeranek, oregano, zioła prowansalskie, bazylia, maggi w płynie - wolę ją niż sól

sanielcia

Zadanych pytań: 34

02.02.2014 23:58

bazylia i curry

Izka192

Zadanych pytań: 419

03.02.2014 07:54

sól, pieprz, zioła prowansalskie, bazylia i majeranek tych używam najczęściej

cukiereczek

Zadanych pytań: 1860

03.02.2014 08:16

sól,pieprz kolorowy,zioła prowansalskie,czerwona czubryca,majeranek,bazylia,oregano

Lidka19880

Zadanych pytań: 1

03.02.2014 10:49

stałą przyprawa w mojej kuchni są zioła prowansalskie. Często używam też majeranku papryki w proszku ostrej i słodkiej pieprzu cayenne oraz wegety.

Babciagramolka

Zadanych pytań: 179

03.02.2014 16:26

Obawiam ię , ze nie jestem w stanie wymienić tyle ich jest . Podstawowe- kilka rodzajów soli i kilka rodzajów pieprzu, papryka mielona słodka, ostra, chilii w płatkach, pasta z papryki, majeranek, tymianek, oregano,lawenda i inne zioła ( suszone i świeże), kminek cały i mielony, curry, kurkuma, szafran,Kafir, tamaryndowiec,imbir, galangal,kilka rodzajów sosów sojowych, octy owocowe, ocet balsamiczny, kilka rodzajów musztard, kilka rodzajów miodów, gałka muszkatołowa, gożdziki, jałowiec, ziele angielskie, liście laurowe,mięta, bazylia, czosnek, sezam czarny i biały, zielona i czerwona czubrica - nie chce mi sie wstawać żeby spisywać resztę z półek i szuflad - w każdym razie przyprawy kuchni chińskiej i japońskiej na pewno :)

Ela15

Zadanych pytań: 1414

03.08.2014 20:45

sól, pieprz,papryka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak