Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Cranberry

Zadanych pytań: 34

09.07.2013 12:18

Jakie robicie przetwory z samej cukinii? Bo mi się dużo "urodziło" i nie dam rady na bieżąco zjeść. Robię leczo do słoików, ale papryka jeszcze dość droga...

Odpowiedzi (21)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

09.07.2013 13:33

ja cukinię mrożę pokrojoną w kostkę. na zimę do zupy kremu jest idealna :) robię także sałatkę w słoiki lub pikle

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

09.07.2013 13:34

z cukinii uwielbiam dżem.

krystyna330

Zadanych pytań: 228

09.07.2013 13:58

spróbuj z cukrem i goździkami dżem z cukini

Habibi

Zadanych pytań: 690

09.07.2013 14:07

marynuję w zalewie octowej, kiszę jak ogórki (utartą grubo - potem mam na "ogórkową"), duszę w przecierze pomidorowym, robię z niej ketchup i inne pikantne sosy

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

09.07.2013 14:25

pikle, lub w zalewie octowej

borgia

Zadanych pytań: 89

09.07.2013 14:27

Dawniej jak dostawałam od Babci kurżetki, to robiłam jak ogórki konserwowe. I zjadane były z równą przyjemnością co korniszony. Jednak muszą być młodziutkie. Teraz Rodzice przywożą mi owszem, ale mocno przerośnięte (których nie lubię) lub średnie (które zjadam z lubością bez szemrania). Te ostatnie jednak zawsze z uwagą, że takie nie do końca wyrośnięte. Ech te nawyki... ;)

Magula

Zadanych pytań: 556

09.07.2013 14:50

polecam dżem z cukini,

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

09.07.2013 15:25

dżem jest przepyszny

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

09.07.2013 15:30

starta cukinia na grubszych oczkach duszona w garnku z cukrem i na koniec galaretka owocowa..do słoiczków po dżemie i zapasteryzować... na zimę pychota do ciast, muffinek, naleśników tostów z masłem..

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

09.07.2013 15:40

U mnie dużym powodzeniem cieszy się młoda cukinia kiszona tak jak ogórki.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak