Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

07.03.2016 10:39

Jakie sałatki robicie z wykorzystaniem selera konserwowego ? Jaki sos dodajecie /wolałabym coś lżejszego niż majonezowy/ ?

Odpowiedzi (40)

Maridka19

Zadanych pytań: 59

08.03.2016 07:51

Ja robię z kurczakiem , kukurydzą , papryka ,ogórek , pomidor do tego sos czosnkowy :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

08.03.2016 09:52

zwykle z szynką i ananasem, czasem robię warstwową z kukurydzą, porem,jajkami i szyną

Małgorzata92

Zadanych pytań: 3

08.03.2016 10:54

Może sos jogurtowy lub vinegret?

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

08.03.2016 18:42

Seler dodaję do różnych sałatek. Jeśli nie chcesz majonezu to dodaj jogurt.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

08.03.2016 22:29

Ja robię sałatkę z selerem i ananasem. Sos robię z majonezu i jogurtu.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

08.03.2016 23:12

Lubię sałatkę z kurczakiem, selerem i ananasem.

Franciszek

Zadanych pytań: 4

09.03.2016 00:31

można mieszać dowolne składniki a sos można zrobić z jogurtem i będzie lżejszy

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

09.03.2016 09:59

najbardziej lubię z dodatkiem jajek, kurczaka i ananasa

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.03.2016 10:15

seler dodaję do róznych sałatek a najbardziej lubimy seler ananas z puszki ryż i por

mysza75

Zadanych pytań: 96

09.03.2016 12:00

robiłam taką sałatkę 1/2 szklanki kaszy bulgur 1/2 selera naciowego 1 pierś z kurczaka sól, pieprz curry indyjskie 1 łyżka octu winnego 1/2 puszki kukurydzy 3 łyżki orzechów włoskich olej natka pietruszki sos cytrynowy: 150 ml jogurtu greckiego 1/2 soku z cytryny skórka z otartej cytryny sól, pieprz 1/2 łyżeczki musztardy Pierś z kurczaka kroję na małe kawałki, przekładam do miski, dodaję ocet winny, curry przyprawę, sól, pieprz i odstawiam na godzinę do lodówki.Przesmażam na oleju i studzę. Kaszę bulgur gotuję zgodnie z instrukcją opakowania i studzę. Seler naciową myję i kroję drobno, przekładam do kaszy, dodaję kurczaka, kukurydzę, orzechy posiekane.Dodaję sos, natkę pietruszki i mieszam dokładnie. Sos: Do jogurtu dodaję otartą skórkę z cytryny którą wcześniej sparzyłam i wyszorowałam. Dodaję sok z cytryny, sól, pieprz, musztardę i mieszam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak