Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

AnielskaSlodycz

Zadanych pytań: 92

17.06.2013 18:28

Jakie warzywa mają najwięcej żelaza ??

Najlepsze odpowiedzi (3)

Marta1986

Zadanych pytań: 859

17.06.2013 19:42

buraki,szpinak

caralajna

Zadanych pytań: 435

17.06.2013 20:38

zielone warzywa i pokrzywa, problem z żelazem pochodzenia roślinnego polega na tym, że przyswaja się w bardzo małym procencie, to w jajku (żółtku) przyswaja się ciut lepiej..

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

17.06.2013 18:37

buraczki czerwone (młode czyli botwinka też), fasola, groch, soja, brokuły, szpinak, natka pietruszki, pomidory (szczególnie suszone), oliwki, morele (też najwięcej mają suszone), wiórki kokosowe, rodzynki

Odpowiedzi (13)

Iwona32

Zadanych pytań: 103

17.06.2013 18:43

chyba szpinak...

Dorota37

Zadanych pytań: 468

17.06.2013 18:47

pietruszka szpinak,:)

lee-aa

Zadanych pytań: 28

17.06.2013 19:01

buraczki i wszelkie strączkowe, ważne by jeść je z warzywami zawierającymi witaminy C. najlepiej przyswaja się żelazo z soku buraczkowego z pietruszką :)

Barbara777

Zadanych pytań: 38

17.06.2013 19:12

Natka pietruszki, szpinak

haniaa

Zadanych pytań: 74

17.06.2013 19:28

buraki czerwone - im młodsze tym lepsze, sok z buraków czerwonych, szpinak - owszem, ale też pietruszka, przy podaży żelaza należy uzupełniać wit. C oraz wapń, wapno do osobnego posiłku

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

17.06.2013 19:29

oczywiście szpinak, buraczki i natka pietruszki którą bardzo lubię i posypuję każdą kanapkę

Kasia36

Zadanych pytań: 463

17.06.2013 20:52

czosnek, papryka, kabaczek, koperek, szpinak, szczaw, boćwina, jarmuż, brukselka, brokuły, buraki, pietruszka nać, skorzonera, salsefia, fasola biała, soja- ziarna, soczewica,

Małgorzata9

Zadanych pytań: 57

17.06.2013 21:21

buraczki czerwone, natka pietruszki, szpinak

Lampencjo

Zadanych pytań: 1

17.06.2013 21:33

natka pietruszki szpinak

stokrotka

Zadanych pytań: 120

17.06.2013 21:53

zielone napewno

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak