Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Beatris

Zadanych pytań: 43

06.09.2013 14:24

Jakie zioła wg Was pasują do grzybów?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Seba

Zadanych pytań: 1313

06.09.2013 17:03

ja do grzybów nie dodaję ziół

mysza75

Zadanych pytań: 96

06.09.2013 17:38

majeranek ja dodaję

berys18

Zadanych pytań: 1434

06.09.2013 14:24

ja dodaje tylko sól i pieprz, ewentualnie ziela ang. i liść laurowy

Odpowiedzi (15)

Beatris

Zadanych pytań: 43

06.09.2013 14:29

Właśnie przyrządzam duszone rydze i zastanawiałam się jakie zioła do nich dodać, bo chciałam je przygotować trochę inaczej. Postawiłam na świeży tymianek, a na końcu dodam jeszcze posiekaną dymkę.

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

06.09.2013 14:31

ja uwielbiam do grzybów natke pietruszki

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

06.09.2013 14:31

ja także dodaję tylko sól oraz pieprz

Habibi

Zadanych pytań: 690

06.09.2013 14:32

ja łączę grzyby z koperkiem, natką pietruszki, lubczykiem, rozmarynem, mieszanką prowansalską, czosnkiem niedźwiedzim, oregano, szczypiorem czosnkowym

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

06.09.2013 14:33

ja zazwyczaj robię tylko z solą i pieprzem ale raz dodałam nieco ziół dalmatyńskich (robiłam maślaki w śmietanie) i smakowało mi :)

Beatris

Zadanych pytań: 43

06.09.2013 14:40

Jak do tej pory też dodawałam do grzybów tylko sól i pieprz, ewentualnie natkę pietruszki. Ale tym razem chciałam zrobić je trochę inaczej. Skorzystałam z pomysłu podsuniętego mi przez Joannę Gralik i zrobiłam rydze duszone z porem, a od siebie wymyśliłam, że zrobię je jeszcze w sosie serowo-pomidorowym.

Janina

Zadanych pytań: 159

06.09.2013 14:40

Rydze duszę na maśle i jak gotowe przyprawiam pieprzem i solą, natomiast do innych grzybków lubię dodać jeszcze cebulkę;)

Beatris

Zadanych pytań: 43

06.09.2013 14:42

Habibi Cuisine, jak widać wiele ziół do grzybów można dodać. Z pewnością w tym roku trochę z nimi poeksperymentuję.

Mati13

Zadanych pytań: 1524

06.09.2013 14:42

byłem w restauracji i jadłem pierś kurczaka w sosie kurkowym. Kurki były obsmażone na maśle z cebulą, koperkiem, do tego śmietana 30% - takim sosem był polany usmażony filet z piersi kurczaka. Żadnych szczególnych przypraw nie czułem, ale smakowało mi

Margo1

Zadanych pytań: 2141

06.09.2013 16:27

sól, pieprz cebula , ziarenka smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak