Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Kuchenka

Zadanych pytań: 202

17.10.2013 22:58

Jakie zupy mogłabym zapasteryzować i przechować kilka dni w słoiku?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

17.10.2013 23:47

Ja pasteryzowałam kapuśniak i pomidorową nie zabielaną

Alex_M

Zadanych pytań: 119

18.10.2013 08:38

ja pasteryzowałam wszystkie bez wyjątku. ale tak jak piszą użytkownicy wcześniej, bez śmietany, makaronu, ryżu itp. zależy też na jaki czas. gdy na kilka dni-tydzień to dawałam mięsko czy cebulę. jeśli na dłużej, to wolałam zamrozić

berys18

Zadanych pytań: 1434

17.10.2013 23:05

ja tylko pasteryzowałam gulaszową

Odpowiedzi (16)

Monika37

Zadanych pytań: 40

17.10.2013 23:48

myślę że każde bez makaronu moja siostra cały tydzień przygotowuje dla męża takie zupy i jeszcze jest zdrów, pracuje w delegacji i przyjeżdża na weekend :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

18.10.2013 00:05

Wg. mnie można pasteryzować większość zup m.in. : gulasz, pomidorową, kapuśniak, jarzynową, barszcz, ogórkową, rosół.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

18.10.2013 01:13

ja tylko zamrażam zupy...

Motorek

Zadanych pytań: 1446

18.10.2013 06:03

nie pasteryzuję zup więc nie doradzę, bo ja codziennie gotuję po troszku, aby zjeść w danym dniu

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

18.10.2013 07:18

ja gotuję na bierząco

msmors

Zadanych pytań: 91

18.10.2013 07:36

trzymam w lodówce 2-3 dni

Beata73

Zadanych pytań: 1093

18.10.2013 07:38

nie polecam zamrażac zup

Renata9

Zadanych pytań: 329

18.10.2013 07:48

ja osobiście zamrażam zupy, nigdy nie pasteryzuję

Janina

Zadanych pytań: 159

18.10.2013 07:58

Do zapasteryzowania nadaje się przede wszystkim zupa bez śmietany, np; kapuśniak, żurek, barszcz biały, bardzo fajnie przechowuje się bigos, albo gulasz mięsny;)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

18.10.2013 08:16

Ja tak robię mężowi w słoiki kiedy wyjeżdża na cały tydzień do pracy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak