Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

MarysiaB

Zadanych pytań: 6

28.02.2017 20:42

Jakiś sprawdzony przepis na dobry domowy makaron?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

13.03.2017 22:34

zapraszam do mojej księgi

anka1988

Zadanych pytań: 25

03.03.2017 20:48

ja polecam przepis na makaron mojej babci, zawsze tylko ten robie :) http://www.doradcasmaku.pl/przepis/373311/domowy-makaron.html

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

06.03.2017 20:09

Makaron robię sporadycznie , mąka, jajka i woda. Proporcje często na wyczucie

Odpowiedzi (19)

Diana Rusiłowicz

Zadanych pytań: 46

01.03.2017 00:09

Ja niestety nie pomogę.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

01.03.2017 01:08

Składniki : mąka pszenna, jajka swojskie. Przygotowanie : Mąkę przesiewamy,wbijamy jajka i zagniatamy ciasto. Ugniatamy,aż ciasto będzie jednolite i elastyczne. Dzielimy ciasto na połowę i obie części wałkujemy bardzo cienko. Rozkładamy na stolnicy,aby przeschło. Kroimy cienko nożem lub maszynką do makaronu. Makaron domowy do rosołu gotujemy w osolonej wodzie 5 minut.Po odcedzeniu hartujemy w zimnej wodzie.

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

01.03.2017 06:58

Ja makaron robię z mąki krupczatki i jajek. Tylko te dwa składniki

Babeczka35

Zadanych pytań: 6

01.03.2017 07:25

Ja mam taki przepis i polecam: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/358007/domowy-makaron..html

Róża1

Zadanych pytań: 7

01.03.2017 07:43

niestety nie pomogę :-)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

01.03.2017 08:27

Ja makaron robię "na oko" na 1,5 szklanki mąki wbijamy 2 jajka, stopniowo dodaję wodę wedle uznania i tyle. Raz zamiast wody dodawałam sok z buraka i uzyskałam ładny czerwony kolor :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

01.03.2017 08:31

Przepis jest prosty od lat mam go w zeszycie, daję 1,5 szklanki mąki , jajka 2 , woda ja zawsze daję przegotowaną mniej ciepłą i sól

mysza75

Zadanych pytań: 96

01.03.2017 09:58

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/272648/makaron-domowy-robiony.html

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

01.03.2017 09:58

jajka i mąka pszenna bez dodatku wody

adelajda

Zadanych pytań: 234

01.03.2017 10:27

mąkę pszenną 40 dkg + 4 duże jajka + pół łyżeczki soli , nie dodaję wody ...

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak