Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.09.2013 11:03

Jeśli robiliście ogórki małosolne to ile je trzymaliście w słoiku czy butelce ?Ile powinno sie trzymać takie ogórki?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

05.09.2013 11:26

U mnie znikają bardzo szybko, już na drugi, trzeci dzień jak tylko zmienia kolor są pyszne-takie lubimy;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

05.09.2013 11:04

Dodam że na początku trzymałam parę dni 4 może 5 , teraz trzymam 2 tyg. i podchodzą mi w smaku do kiszonych ,czy sa dobre ?

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

05.09.2013 11:56

Ja lubię takie po 3-4 dniach

Odpowiedzi (20)

berys18

Zadanych pytań: 1434

05.09.2013 11:09

trzymam w słoiku i jem jak zmienią kolor

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

05.09.2013 11:09

Małosolne trzymają się około tygodnia, potem nabierają smaku kiszonych

joanna30

Zadanych pytań: 50

05.09.2013 11:10

U mnie zawsze wytrzymywały najwyżej do 5-6 dni więc trudno mi powiedzieć, czy twoje są jeszcze dobre

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

05.09.2013 11:16

Kilka dni są małosolne, a potem robią się kiszone :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

05.09.2013 11:16

u mnie to góra 3 dni ha ha, bo dostają nogi, ja już zajadam jednodniowe, przekiszonych nie lubię

Ewelina38

Zadanych pytań: 1289

05.09.2013 11:18

wkładam do większego słoika, stoją w kuchni i po 4 dniach są gotowe do jedzenia :)

pestka

Zadanych pytań: 424

05.09.2013 11:20

robię w glinianym garnku - stoją w kuchni i już po 4-5 dniach - gotowe do jedzenia

Beatris

Zadanych pytań: 43

05.09.2013 11:21

Po dwóch tygodniach z pewnością są jeszcze dobre. Jednak już kiszone, a nie małosolne. Ja ogórki zalewam osolonym wrzątkiem i po ok. dwóch dniach nadają się już do jedzenia. Jeżeli nie zdążymy ich zjeść wciągu kilku dni, zrobią się kiszone,

reniatka

Zadanych pytań: 66

05.09.2013 11:25

jak były upały i zalewałam ogórki wrzątkiem to po 2 dniach juz były małosolne i dobre do jedzenia

Cranberry

Zadanych pytań: 34

05.09.2013 11:41

kilka dni po wsadzeniu do słoików sa małosolne potem pyszne ukiszone :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak