Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

08.08.2013 05:44

Jeśli użyję fasolki do obciążenia ciasta w formia (na przykład do tarty) to czy mogę z niej później ugotować zupę czy taka fasola nadaje się tylko do wyrzucenia?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

08.08.2013 07:39

na przyszłość polecam kupić szklane/ceramiczne kulki lub sztuczne kamyczki - w sklepach "wszystko po 5zł" bywają bardzo ładne... są ciężkie, więc idealnie spełniają zadanie, a potem wsypujesz do słoika i zdobią kuchenną półeczkę :) koleżanka zatrudniła swoje dzieciaczki do pozbierania drobnych otoczaków nad rzeką - umyła je z detergentem, wygotowała i ma za darmo do obciążenia ciasta kruchego :)

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

08.08.2013 09:33

Spokojnie można taką fasolkę wykorzystać.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

08.08.2013 07:26

Przyłączam się do zdania Konczi. Fasola po namoczeniu i ugotowaniu będzie miała taki sam, niezmieniony smak :)

Odpowiedzi (16)

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

08.08.2013 06:36

Oczywiście miało być w ciasta w "formie" a nie w formia. Chyba jeszcze nie do końca się obudziłam pisząc pytanie :)

Konczi

Zadanych pytań: 632

08.08.2013 07:14

ja używam ziaren słonecznika i wykorzystuję je później do sałatek więc myślę że z fasolą można postąpić podobnie, namoczyć i ugotować

Janina

Zadanych pytań: 159

08.08.2013 07:50

Na pewno możesz wykorzystać fasolę;)

Konczi

Zadanych pytań: 632

08.08.2013 07:59

Habibi fajny pomysł przyznam, mam takie kamyczki ale nie wiem jak one pod wpływem temperatury się zachowają .... chyba pozostanę przy ziarnach

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

08.08.2013 08:04

możesz wykorzystać fasolę

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.08.2013 08:22

ja takąfasolkę wrzucam do oddzielnego woreczkai następnym razemjak piekę babeczki daję znowujut tak piekłam kilka razy z tą samą fasolką

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

08.08.2013 08:53

ja zazwyczaj taką fasolę chowam i zostawiam sobie do następnego razu, nie używałam jeszcze takiej najpierw pieczonej do zupy czy innych dań;

Seba

Zadanych pytań: 1313

08.08.2013 09:04

Oczywiście że możesz wykorzystać.

pestka

Zadanych pytań: 424

08.08.2013 09:38

ja odkładam do pojemnika i wykorzystuję ponownie do tego samego celu

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

08.08.2013 10:00

zawsze wykorzystuję taką fasolkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak