Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

tatiana2

Zadanych pytań: 87

09.10.2013 14:15

Jeśli w przepisie są drożdże świeże, czy można zastąpić je suszonymi? Jaka jest różnica?

Odpowiedzi (19)

gosia56

Zadanych pytań: 466

09.10.2013 15:22

mozna zastąpić ale ja wolę swieze

Róża1

Zadanych pytań: 7

09.10.2013 16:08

można je zastąpić , ale ja tylko używam świeżych:-)

Papryczka

Zadanych pytań: 608

09.10.2013 16:29

można czasem tak robię

iwi

Zadanych pytań: 115

09.10.2013 16:30

Można zastąpić,ale świeże lepsze

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

09.10.2013 16:36

lubię drożdże instant,fajnie rośnie mi każde ciasto:)miałam kiedyś po terminie i nie chciało rosnąć ale jak jest data ok to pracują tak jak świeże.Tak jak pisały dziewczyny 7g instant to 25g świeżych

ao_12

Zadanych pytań: 38

09.10.2013 16:52

pewnie,że można...ja zawsze w szafce posiadam opakowanie:)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

09.10.2013 17:08

oczywiście, że można zastąpić, ale ja jednak wolę dawać świeże

Smaczna_B

Zadanych pytań: 81

09.10.2013 19:18

suszone od razu wsypujemy do ciasta , ze świeżych musimy przygotować rozczyn , moim zdaniem jedne i drugie są dobre

Katarzyna/kate1980

Zadanych pytań: 1979

09.10.2013 19:25

ja używam zawsze świeże

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak