Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Passionforflavour

Zadanych pytań: 2

31.01.2014 19:51

Jutro robię ciasto francuskie. Robiliście je kiedyś? Moglibyście mi dać jakieś rady, które sprawią, że uda mi się je okiełznać? ;)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Barbara13

Zadanych pytań: 21

31.01.2014 20:42

Ja od pewnego czasu nie kupuję już gotowego ciasta fr.tylko robię sama,wcale nie jest trudne przygotowanie tylko potrzeba troszkę czasu bo trzeba zachować czas chłodzenia ciasta pomiędzy wałkowaniem,ale można przygotować większą porcję,podzielić i zamrozić.Takie ciasto jest dużo lepsze od kuplego i ładniej rośnie i się listkuje:)W mojej księdze z przepisami jest przepis na kremówkę a tam jest ujęty przepis na ciasto fr.ale cały czas się zbieram na dodanie ciasta fr, krok po kroku :)

romanrafal

Zadanych pytań: 1338

01.02.2014 06:28

nigdy nie robiłem,kupuję gotowe

treonina

Zadanych pytań: 1213

31.01.2014 23:21

kupuję gotowe, raz robiłam ale dużo z tym pracy a kupne jest równie dobre

Odpowiedzi (14)

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.01.2014 19:53

nigdy nie robiłam zawsze kupuję gotowe, bo nie jest takie drogie, a po drugie dużo z nim roboty

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.01.2014 19:54

ciasto francuskie jest bardzo pracochłonne, a chyba nie odbiega smakiem od kupnego

norweska20

Zadanych pytań: 400

31.01.2014 19:55

ja jeszcze nie robiłam i nawet nie zamierzam

Margo1

Zadanych pytań: 2141

31.01.2014 19:55

ja też jeszcze nie robiłam, możesz spróbować,zawsze kupuję.

Christopher

Zadanych pytań: 31

31.01.2014 19:57

Proszę zajrzeć na wpis borgi na blogu.Prezentuje ciasto franc .metodą Therbii,która jest prosta ,szybsza od klasycznej ,a ciasto wychodzi bdb.

Christopher

Zadanych pytań: 31

31.01.2014 20:00

Ja nie minusuję!

Ewelina301

Zadanych pytań: 1

31.01.2014 20:04

ciasto francuskie akurat kupuje gotowe, więc nie mogę nic poradzić;)

Renata9

Zadanych pytań: 329

31.01.2014 20:05

@Christopher, nikt nie sugeruje, że to Ty minusujesz, ja już nie zwracam na minusy uwagi :-)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

31.01.2014 21:41

Robiłam może ze dwa razy w życiu, zgadzam się Christopherem Borgia ma fajny przepis :)

kate.500

Zadanych pytań: 1516

31.01.2014 23:48

niestety ja zawsze na gotowcu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak