Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

08.08.2013 10:30

kamień do pizzy - chciałam go kupić w prezencie dla bliskiej mi osoby. Zobaczyłam jednak, że są różne rodzaje. Proszę, doradźcie, jaki wybrać - jaka grubość, jaki surowiec? a może powiecie gdzie Wy kupiliście?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.08.2013 10:33

Też nie mam i jestem ciekawa jakie inni mają i czy warto kupić ? może ktoś napisze cos więcej czy ma, jaki i i czy jest zadowolony.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

08.08.2013 10:38

zastanawiam się, co jeszcze można zrobić na takim kamieniu? ja nigdy się nie interesowałam, bo nie robię pizz; przydaje się ten kamień do innych potraw?

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.08.2013 10:42

Ja mam płytę marmurowa do pieczenia chleba taką starą, i tak sobie myśl że moze do pizzy też by była dobra. Może na tych kamieniach do pizzy gotowych można piec tez chleby. Może inni znawcy sie wypowiedzą.Moja płyta marmurowa dużo waży i piekarnik to znosi.

Odpowiedzi (12)

cooleczka

Zadanych pytań: 539

08.08.2013 10:39

tak teraz zobaczyłam, że jeden z takich kamieni waży 7 kg - zwykły piekarnik zniesie taki ciężar?

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.08.2013 10:40

robię rzado pizzę i napewno nie potrzebuję ale jezeli ktoś robi duż to moze warto kupić

Renata9

Zadanych pytań: 329

08.08.2013 10:42

ja nie posiadam takiego kamienia, ale tez przymierzam sie do kupna, wiec moze uzyskam jakies cenne informacje

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

08.08.2013 10:43

Na kamieniu pizza ma dobrze upieczony spód i jest odpowiednio krucha. Piekę pizze dość często i zastanawiam się nad kupnem takiego kamienia :)

Noruas

Zadanych pytań: 232

08.08.2013 11:00

niestety też nie mam, ale bardzo dobre pytanie, bo też się nad tym zastanawiam.

cooleczka

Zadanych pytań: 539

08.08.2013 11:10

a może wypowiedzą się osoby piekące chleb? bo słyszałam, że można na nich piec chleb, żeby dół ładnie się upiekł

Motorek

Zadanych pytań: 1446

08.08.2013 11:11

Nie posiadam takiego kamienia.

anemon

Zadanych pytań: 163

08.08.2013 11:23

Ja nie mam kamienia, ale wiem od osoby, która go ma, że kamień rewelacyjnie nadaje się do pieczenia chleba.

Konczi

Zadanych pytań: 632

08.08.2013 11:31

ooo fajny pomysł, jednak zastanawia mnie jak piekarnik wytrzyma takie obciążenie - w tradycyjnym piekarniku można go używać?

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

08.08.2013 11:59

Ja nie mam takiego kamienia :(

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak