Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

ana00

Zadanych pytań: 231

15.11.2014 14:11

Kiedy jest najlepszy moment na pieczenie pierniczków, aby na Boże Narodzenie były w sam raz do jedzenia?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

15.11.2014 14:16

jeżeli chodzi o pierniczki które mają poleżeć i zmięknąć to myślę że najlepiej je upiec na początku grudnia

pestka

Zadanych pytań: 424

15.11.2014 16:39

ja zabiorę się do pieczenia na początku grudnia

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

15.11.2014 23:07

Okolo 2 tyg. przed Świętami

Odpowiedzi (31)

Janina

Zadanych pytań: 159

15.11.2014 14:17

To zależy, bo są pierniczki twarde, które muszą odleżeć ale są też pierniczki, które można od razu zajadać. Myślę, że tydzień wcześniej można upiec jedne albo drugie i będzie dobrze;)

ana00

Zadanych pytań: 231

15.11.2014 14:17

a może jakieś sprawdzone przepisy na pierniczki?

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

15.11.2014 14:21

Ja piekę zawsze na dwa tygodnie przed świętami :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

15.11.2014 14:30

najlepiej 2 tygodnie przed świętami

Margo1

Zadanych pytań: 2141

15.11.2014 14:39

Ja zawsze pieke tydzień przed Świętami

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

15.11.2014 15:32

ja piekę tydzień przed

Mniam

Zadanych pytań: 87

15.11.2014 15:39

Ciasto na piernik staropolski już nastawiłam tydzień temu. Z niego będę piekła też pierniczki :)

Lucan

Zadanych pytań: 18

15.11.2014 15:42

dużo zależy od przepisu, ale najlepiej z 2 tyg wczesniej:)

Habibi

Zadanych pytań: 690

15.11.2014 15:49

Wszystko zależy od tego, jakim przepisem dysponujesz. Ja kiedyś piekłam takie, które musiały trochę poleżeć i skruszeć czy też zmięknąć, ale od jakiegoś czasu piekę takie, które są miękkie od razu po upieczeniu i nie twardnieją wcale, więc piekę na świeżo :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

15.11.2014 16:08

ja piekę swoje już trzy tygodnie przed świętami, to zależy jaki masz przepis, moje nie są twarde

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak