Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

25.11.2013 08:08

Kiedy upiekę pierniki i je udekoruje lukrem, czy mogę zamknąć w pojemniku plastikowym i tak przetrzymać do świąt.

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

25.11.2013 08:11

jak najbardziej można je tak przetrzymać o ile jeszcze zostaną, ale lukier musi dobrze wyschnąć nim je schowasz do pudełka

Alex_M

Zadanych pytań: 119

25.11.2013 10:10

niektóre pierniki lubią sobie poleżeć ;)

IKrakowianka

Zadanych pytań: 0

25.11.2013 10:12

można można :)

Odpowiedzi (20)

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

25.11.2013 08:11

tak myśle ze wytrzymaja i sie nie zepsuja

bog.sa

Zadanych pytań: 7

25.11.2013 08:14

pierniki czym starsze, tym podobno lepsze, ale nie udało mi się sprawdzić, bo zawsze je zjadamy wcześniej :)

Magula

Zadanych pytań: 556

25.11.2013 08:15

mozna przechować, ja trzymam w dużych ozdobnych słojach

malina

Zadanych pytań: 4

25.11.2013 08:18

można, ja przechowuję w dużej puszce

Beatris

Zadanych pytań: 43

25.11.2013 08:19

Jak lukier dobrze wyschnie, bez problemu możesz je przechować w plastikowym pojemniku.

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

25.11.2013 08:32

Można tak przetrzymywać, ale lukier musi dobrze wyschnąć

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

25.11.2013 08:37

Dzięki za rady . Na pewno poczekam żeby lukier wysechł najpierw a potem je pochowam

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

25.11.2013 08:38

pojemnik szklany lub plastikowy szczelnie zamknięty to najlepszy sposób na przechowywanie pierników

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

25.11.2013 08:43

lukier dobrze wysuszony i zamykam w słoju..

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

25.11.2013 09:01

ja robię wcześniej pierniczki, wstawiam do pojemnika a przed samymi świętami kilka dni lukruje i ozdabiam.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak