Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Anna133

Zadanych pytań: 143

29.08.2013 15:53

Kochani czesto piekę bezy ,ale nigdy w formie do tary , a mam taki zamiar ,czy ktoś z was tak robił ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

29.08.2013 16:58

Na papierze masz pewność, że beza będzie się suszyła nie tylko od góry, ale i po bokach - w foremce, nawet tej niskiej do tarty, jednak do jej boków przylega masa bezowa... będzie dłużej mokra, albo zetnie się jak jajecznica...

msmors

Zadanych pytań: 91

29.08.2013 16:29

ja nigdy nie robiłam w takiej formie tylko na papierze do pieczenia.

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

29.08.2013 16:55

ja również piekę na papierze

Odpowiedzi (13)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

29.08.2013 16:10

Jestem ciekawa czy ci wyjdzie . Ja nigdy nie próbowałam tak piec zawsze na papierze do pieczenia w kształcie koła :)

Anna133

Zadanych pytań: 143

29.08.2013 16:12

kurcze no nikt chyba nie piekł :D ale zaryzykuje chyba :D obawiam się czy ją wyjmę z tej formy , mam sylikonową hmmmm , nikt nie pomorze ?

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

29.08.2013 16:18

ja też na papierze rysuję koło o nakładam na nie ciasto.Beza musi się wysuszyć z każdej strony ,a z formy na tartę chyba jej nie wyciągniesz,jak ci nie zależy na wyglądzie to spróbuj,a potem daj znać jak Ci wyszło-sama jestem ciekawa:)

Mniam

Zadanych pytań: 87

29.08.2013 16:29

Myślę, że skoro od papieru do pieczenia ładnie odchodzi to tym bardziej od formy silikonowej. Ciekawa jestem jak wyjdą brzegi :)

mysza75

Zadanych pytań: 96

29.08.2013 16:33

też zawsze piekę na papierze, zaryzykuj wtedy będziesz wiedzieć czy wyjdzie

Janina

Zadanych pytań: 159

29.08.2013 16:41

Zawsze pieke na papierze do piezenia;)

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

29.08.2013 16:45

Ja beze piekę przeważnie do Pawłowej na papierze .

Margo1

Zadanych pytań: 2141

29.08.2013 16:45

Nie piekładm nigdy w formie, tylko na papierze

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

29.08.2013 17:02

piekłam w tortownicy także na papierze i się udały a w formie do tarty powinny wyjść podobnie jest to prawie to samo tylko że niższe :)

Anna133

Zadanych pytań: 143

29.08.2013 17:34

Habibi nastraszyłas mnie :D chyba nie zaryzykuje :P

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak