Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

DagonDarkCrystal

Zadanych pytań: 10

23.05.2014 09:19

Kto mi pomoże w doborze wina, głownie chodzi mi o nazwę i jaką ma nutkę smakową.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Jodaj

Zadanych pytań: 382

23.05.2014 09:37

MOGEN DAVID :) bardzo dobre wino :) polecam

Alex_M

Zadanych pytań: 119

23.05.2014 12:27

dla relaksu lubię białe połsłodkie. do obiadu nie pijamy alkoholu

dwa pokoje z kuchnią

Zadanych pytań: 393

23.05.2014 15:10

ja uwielbiam czerwone Lambrusco- ale to jest wino musujące, z nutą owocową, jest boskie! Z białego Pinot Gridio. Tylko że ja nie piję do jedzenia alkoholu, tylko czasami jak mnie najdzie ochota, więc czy to są dobre propozycje pod podane przez ciebie potrawy? Nie wiem. Powodzenia i udanej kolacji ;)

Odpowiedzi (11)

Renata9

Zadanych pytań: 329

23.05.2014 09:21

moim ulubionym jest czerwone wino Carlo Rossi

DagonDarkCrystal

Zadanych pytań: 10

23.05.2014 09:22

Niech mi ktoś pomoże bo mam dość spory problem sam win nie pijam chyba, że swojskie to wiadomo pychotka : P ale teraz ważna sprawa jakie wino do dania mięsnego np. spaghetti albo pieczeń oraz jakie wino tak do napicia się dla relaksu przy kominku ??? Jak możecie podajcie nazwę oraz jaką nutkę smakową ma z góry dziękuje wszystkim.

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

23.05.2014 09:46

z czerwonych mogę polecić chilijskie: Frontera i Antares (w przystępnych cenach) oraz trochę droższe Castillero Del Diablo z białych uwielbiam wina Peter Martes (Nussdorfer Bischofskreuz Kabinett; Oppenheimer Krötenbrunnen Kabinett ; Flonheimer Adelberg Auslese ) mają niska zawartości alko, są półsłodkie i półwytrawne, wedle uznania

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

23.05.2014 10:31

do pieczeni z czerwonego mięsa polecam Chianti, z białego mięsa i ryb EST EST EST, a przy kominku Prosecco Extra Dry;

Margo1

Zadanych pytań: 2141

23.05.2014 10:50

Neblina Merlot to wino kupuje gdy idę do rodziny w gości ,każdemu smakuje, ma intensywną rubinowa barwę ,aromat wiśni. A tak to Carlo Rosi do obiadu ,do kolacji ...

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

23.05.2014 11:48

Ja bardzo lubię białe półsłodkie Carlo Rossi

Alex_M

Zadanych pytań: 119

23.05.2014 12:27

dla relaksu lubię białe połsłodkie. do obiadu nie pijamy alkoholu

Monia

Zadanych pytań: 7

23.05.2014 15:46

Zależy czego szukasz, ja ostatnio polecam białe wino słodkie Senoro de Valan albo takie polskie winko czerwone, słodkie śliwkowe :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

23.05.2014 23:16

Znam i polecam takie wina jak : Chianti, Carlo Rossi, Senoro de Valan, Lambrusco, Pinot Gridio, Prosecco Extra Dry, Frontera i Antares, Castillero Del Diablo, Peter Martes , Neblina Merlot, MOGEN DAVID.

halinah

Zadanych pytań: 1

24.05.2014 12:40

niestety nie znam się na winach, mało kiedy je kupuję, dosłownie raz na rok

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak