Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

SmakolykiJoanny

Zadanych pytań: 115

20.01.2014 08:00

Kto z was już smażył churros

Najlepsze odpowiedzi (3)

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

20.01.2014 08:13

Nie smazyłam ,bo jakoś ciasto parzone stanowczo wolę do eklerków czy karpatki

pestka

Zadanych pytań: 424

20.01.2014 08:12

nigdy tego nie smażyłam - to dla mnie za tłusty wypiek

malina

Zadanych pytań: 4

20.01.2014 08:18

nigdy nie smażyłam

Odpowiedzi (16)

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

20.01.2014 08:03

nie, nigdy nie smażyłam

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

20.01.2014 08:04

ja również nie robiłam churros

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

20.01.2014 08:05

nigdy nei smazyłam churros

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

20.01.2014 08:11

Ja też nie

Renata9

Zadanych pytań: 329

20.01.2014 08:12

niestety nigdy nie smażyłam

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.01.2014 08:22

Nie, nie smażyłam

Motorek

Zadanych pytań: 1446

20.01.2014 09:17

ja nie smażyłem

Katarzyna59

Zadanych pytań: 717

20.01.2014 09:21

Ja raz je smażyłam, są chrupiące i bardzo smaczne, jednak mam przykre doświadczenie z ich smażeniem. W cieście na churros składnikiem jest woda i w połączeniu z gorącym olejem dało to mieszankę wybuchową. Ciasto z olejem zaczęło strzelać po kuchni, a ja o mały włos się nie poparzyłam :(

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

20.01.2014 09:27

http://www.doradcasmaku.pl/blog/411/wpis/3652/karnawal-trwa-na-slodko.html tu masz coś podobnego bardzo dobre

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.01.2014 10:34

Tak, smażyłam nie tylko tradycyjne churros (zwane też papitas - frytki), ale i tzw. hiszpańskie pączki (zwane też gniazdami). Ciasto parzone (jak ptysiowe) i nic nie strzela, jeśli ciasto nie jest za rzadkie. To nasz ulubiony rodzaj smażonych ciastek/pączków.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak