Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

misia53

Zadanych pytań: 339

23.05.2014 23:53

Kupiłam ostatnio takie piękne truskawki czewone i wielkie ale rozczarowałam się w domu. Były tak twarde, kwaśne ,że smak mi odszedł. Jak myślicie czy to polskie ,czy raczej nie.?

Odpowiedzi (23)

norweska20

Zadanych pytań: 400

25.05.2014 00:16

trudno powiedzieć...ostatnio na szkoleniu: "jak karmić dzieciaczki," kobitka ekspertka mówiła że truskawki nadają się do jedzenia dopiero w czerwcu- więc na smak poczekajmy jeszcze miesiąc

gibli

Zadanych pytań: 20

25.05.2014 09:22

trudno powiedzieć:)

borgia

Zadanych pytań: 89

25.05.2014 11:22

Też myślę, że to zależy od odmiany. Kiedyś - będąc młodą uczennicą - jak jechałyśmy z koleżankami do Łodzi... Marta zabrała ze sobą koszyczek truskawek. Ogromnych, nie czerwonych a bordowych wręcz, pachnących z daleka, i tak słodkich, że wszystkie rozpływałyśmy się nad ich smakiem. Zerwane w poprzednim dniu i przygotowane, aby z samego rana je wziąć - gdzieś od sąsiadki. Minęło lat... wiele, a ja do tej pory takich nie jadłam. Owszem - słodziutkie tak, ale nie tak wyglądające. Nie wiem co to za gatunek i dlaczego takie były. Dodam, że niezależnie czy zerwane przeze mnie prosto z krzaczka, czy dostarczone przez kogoś znajomego - z przydomowych ogródków.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

25.05.2014 13:18

To chyba nie polskie truskawki z pola, a jak już, to wyhodowane w szklarni na dużej ilości nawozów sztucznych, a nie naturalnych.

Motorek

Zadanych pytań: 1446

25.05.2014 20:15

nasze raczej są słodkie i miękkie

BernadettaP

Zadanych pytań: 504

25.05.2014 21:29

Jeśli wielkościowo były podobne, to raczej na 100 % były importowane. Jeśli zdarzały się i mniejsze i większe, to mogły być polskie, ale jeśli były i kwaśne i mało soczyste, obstawiam zagraniczne.

Janina

Zadanych pytań: 159

25.05.2014 22:14

Ja wydam osąd na podstawie własnych owoców z działki. Nie wiem może dlatego, że sucho ale takie właśnie są truskawki- twarde i kwaśne ;)

Milka100

Zadanych pytań: 76

27.05.2014 08:56

nie wiem czy nasze,

MarchiochaKucharzy

Zadanych pytań: 11

27.05.2014 10:25

przed zakupem warto spróbować , co się kupuje:)

krystyna330

Zadanych pytań: 228

27.05.2014 12:22

raczej szklarniowe

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak