Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

erym

Zadanych pytań: 24

19.01.2014 15:30

Kupiłam wczoraj na sprobowanie seler naciowy, wrzucilam go do salatki, ale stwierdzilismy z mezem zgodnie, ze jest niejadalny? a moze macie jakies sprawdzone przepisy na "odczarowanie" go? no i jeszcze pytanie czy te liscie tez sa jadalne?

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

19.01.2014 16:36

bardzo lubię seler naciowy miałam posadzony więc dodawałam latem do prawie kazdej sałatki albo surówki ale wiadomo ze nie za duzo jednorazowo

mela25

Zadanych pytań: 400

19.01.2014 18:45

ja dodajęę taki seler do zup ale mam swój z ogródka , jest aromatyczny

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

19.01.2014 15:56

Mnie jakoś nie zachwyca jego smak :)

Odpowiedzi (32)

Romanowka

Zadanych pytań: 28

19.01.2014 15:34

ja bardzo lubię seler naciowy, należy go przed użyciem obrać z włókien, trochę jak rabarbar, ja najbardziej lubię tak: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/305345/salatka-z-czerwonej-fasoli.html

brioszka

Zadanych pytań: 26

19.01.2014 15:36

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/298792/orzezwiajaca-salatka-z-selera-naciowego.html polecam! nam smakuje :) ja liści używam tylko go gotowania wywaru, ale moja siostra sieka i wrzuca do sałatki :)

Ankha

Zadanych pytań: 112

19.01.2014 15:37

Właśnie, te włókienka też mogą trochę odstraszać. Ja dodaję go do sałatki z bakaliami.

olla85

Zadanych pytań: 24

19.01.2014 15:45

Fakt, ma on swój specyficzny smak, ale mnie osobiście on odpowiada. Liści używam tylko do wywaru. Ale jadłam fajną sałatkę właśnie z selera naciowego, żurawiny i kurczaka. Była naprawdę świetna :)

xbasiax

Zadanych pytań: 10

19.01.2014 15:47

Spróbuj seler naciowy zrobić na słodko, mi osobiście smakuje

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

19.01.2014 15:54

trzeba pozbyć się włókien, obrać je, a seler najlepiej pokroić drobno i nie dodawać zbyt wiele, żeby nie zdominował sałatki; jest chrupiący i smaczny moim zdaniem;

ada.la

Zadanych pytań: 39

19.01.2014 15:56

ja liście dodaję do rosołu i zup

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

19.01.2014 16:03

obrać z włókien ja go lubię w sałatkach i z dipami jak dla mnie smaczne chrupiące warzywo a liście można wykorzystać do zup i wywarów

Konczi

Zadanych pytań: 632

19.01.2014 16:04

mnie również nie zachwyca ale dodaję do sałatek gdyz rodzinka go lubi

Renata9

Zadanych pytań: 329

19.01.2014 16:05

nie przepadam za selerem naciowym

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak