Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zakupy i składniki- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

AgaS10

Zadanych pytań: 650

10.03.2015 07:11

Kupujecie czasem szruczny miód?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Ada-Gaba

Zadanych pytań: 863

10.03.2015 20:10

kupuję sztuczny miód tylko do wypieków

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

10.03.2015 09:33

kiedyś miałam przepis na ciasto z dodatkiem sztucznego miodu ale mi gdzieś zginął i od lat już nie kupuję sztucznego miodu

adelajda

Zadanych pytań: 234

10.03.2015 09:35

Nie kupuję ...nie lubię jego smaku ..

Odpowiedzi (58)

berys18

Zadanych pytań: 1434

10.03.2015 07:12

nie kupuje sztucznego. U nas na targu jest kilku pszczelarzy i u nich kupuję

AgaS10

Zadanych pytań: 650

10.03.2015 07:12

U mnie w lodówce stoi słoiczek ale kompletnie nie wiem do czego go wykorzystać?

berys18

Zadanych pytań: 1434

10.03.2015 07:23

zużyj do ciast, pierniczków lub, jeśli słodzisz herbatę, to używaj zamiast cukru

Magula

Zadanych pytań: 556

10.03.2015 07:51

Nie, zawsze kupuję naturalny

Alex_M

Zadanych pytań: 119

10.03.2015 07:55

ja nie kupuję sztucznego, ale wiem, że można go zużyć do ciasteczek czy pierniczków. albo do przepisów gdzie potrzebny jest golden syrup.

ilka01

Zadanych pytań: 6

10.03.2015 08:00

nie kupuję sztucznego

Renata9

Zadanych pytań: 329

10.03.2015 08:01

nie kupuję, zawsze prawdziwy od sprawdzonego pszczelarza

Damiano

Zadanych pytań: 0

10.03.2015 08:04

kupuję, ale prawdziwy

jagoda5913

Zadanych pytań: 18

10.03.2015 08:06

Dawno kupowałam do pieczenia, aktualnie nie

Habibi

Zadanych pytań: 690

10.03.2015 08:10

Ja kuluję do kilku wypieków oraz jako produkt zastępczy właśnie za syrop kulurydziany / golden. Uwierzcie mi, twierdzę tak z doświadczenia, że w niektórych wypiekach nie da się zastąpić sztucznego miodu naturalnym, ponieważ naturalny zawiera zbyt dużo cukru i wypiek staje się twardy (jak w przypadku ciasteczek korzennych albo drobnych pierniczków) albo nie wyrasta tak ładnie i nie jest tak lekki i puszysty (lekki piernik i inne lekkie ciasta) - to staropolskiego ciężkiego pierniki nawet nie próbowałabym dodawać sztucznego miodu ;) Ale robię też sałatkę do sloików, gzie właśnie ten mocny miodowy smak i aromat jest ważny, a w prawdziwym miodzie nie jest aż tak wyczuwalny ;) Do kilku innych kuchennych wytworów tez wolę sztuczny, bo łatwiej mi nim zastąpić cukier :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak