Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

caralajna

Zadanych pytań: 435

22.08.2012 23:17

latem używacie świeże zioła czy suszone?

Odpowiedzi (6)

#DELETED#Nemsik1528281937

Zadanych pytań: 246

22.08.2012 23:21

świeże

bartek8585

Zadanych pytań: 95

22.08.2012 23:27

staram się świeże, ale jak nie mam to i suszone

Aleksandra15

Zadanych pytań: 103

23.08.2012 00:06

Jeżeli mam taką możliwość to świeże ;-)

borgia

Zadanych pytań: 89

23.08.2012 10:38

Zdecydowanie wolę świeże, ale nie zawsze je mam. Dostałam ostatnio wyrwaną bazylię w ilości bardzo dużej i zamroziłam - będzie jak znalazł na potem. I część oczywiście zjedliśmy w sałatce z wielką przyjemnością. Suszona już mi tak nie smakuje jak świeża. Albo rozmaryn... Mam wrażenie, że suszony nijak się nie umywa do świeżego, choć przywiozłam sobie wyśmienity z wojaży. Niestety często z braku laku... Nie narzekam jednak. Bo i suszone mają swój urok, a czasami wręcz takich trzeba użyć.

caralajna

Zadanych pytań: 435

23.08.2012 11:59

zgadzam się że suszone to już nie to samo co świeże (zwłaszcza bazylia, majeranek, rozmaryn i in.) i używam świeże gdy tylko mam okazję i to w dużych ilościach. .a najlepiej to mieć własny ogródek ziołowy..

Fiffi

Zadanych pytań: 512

03.09.2012 14:15

śieże są o niebo lepsze , pózniej mrożone, a na końcu suszone-moim zdaniem

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak