Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

DagonDarkCrystal

Zadanych pytań: 10

10.05.2014 09:05

Lubicie eksperymentować w kuchni czy bardziej opieracie się na sprawdzonym już przepisie???

Odpowiedzi (40)

borgia

Zadanych pytań: 89

10.05.2014 10:47

Lubię. I czasami coś głupiego wpada do głowy ot tak... Potem późną wieczorową porą zastanawiam się to ugryźć, rozplanowuję, potem robię, i... tylko czasami coś wymaga poprawek. Czasami korzystam z gotowych przepisów mało tradycyjnych dla naszej kuchni. Pysznie smakuje makaron z ryżem - kuchnia arabska. Fajny zestaw makaronu czy ryżu z ziemniakami - śródziemnomorska lub indyjska. Poznałam bo mnie ciekawiło :). Jak lata temu podałam mięso z cynamonem to goście podchodzili z dużą rezerwą... po czym efekt wcale mnie nie zdziwił. Dodam, że za robionymi przez lata daniami też przepadam.

borgia

Zadanych pytań: 89

10.05.2014 10:57

A jeszcze- bo zapomniałam - 3 dania wylądowały w koszu, bo chciałam spróbować czegoś, co wydawało mi się zupełnie inne. Z jednego z pierwszych numerów znanej i poczytnej gazety kulinarnej czyli "Kuchni" robiłam "Suma po rosyjsku". Ryba w panierce, po czym duszona w sosie. Obrzydlistwo. Drugie to były "Żeberka po chińsku" z jakiejś stronki kulinarnej dotyczącej kuchni azjatyckiej - z ogromną ilością sosu sojowego i miodu. Obrzydliwie słodko słone. Nie do zjedzenia. Nauczyłam się, a by sprawdzać ilość sosu sojowego w potrawach - jeśli jest go dużo, po prostu nie robię. I trzecia rzecz z jednej z moich ulubionych francuskich stronek prowadzonych przez Azjatkę, czyli "Kalmary faszerowane wieprzowiną". Pięknie wyglądały, ale po pierwszym kęsie zaliczyły kosz. O tyle jestem "mądrzejsza" co nie znaczy, że nie zrobię jeszcze czegoś niejadalnego w życiu.

norweska20

Zadanych pytań: 400

10.05.2014 11:32

korzystam i ze sprawdzonych przepisów..ale na eksperymenty też się porywam..w zależności co tam w duszy gra

agnieszka214

Zadanych pytań: 1865

10.05.2014 11:33

bardzo rzadko stosuje sie do zasad napisanych w ksiazce i lubie eksperymentowac

Noruas

Zadanych pytań: 232

10.05.2014 12:01

ja w sumie tylko eksperymentuję ;)

kuklik

Zadanych pytań: 604

10.05.2014 12:15

lubię eksperymenty lecz moja rodzinka nie zbyt

Wacław

Zadanych pytań: 1269

10.05.2014 12:24

wolę sprawdzone juz przsepisy

Megg

Zadanych pytań: 69

10.05.2014 12:49

lubię nowości i eksperymenty w kuchni :-)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

10.05.2014 12:53

Ja bardzo lubię eksperymentować ale rodzinka woli tradycyjne potrawy

Konczi

Zadanych pytań: 632

10.05.2014 13:04

Lubię udoskonalać moją klasykę :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak