Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Lis

Zadanych pytań: 56

08.09.2013 14:04

Ma ktoś jakiś dobry przepis na masę do przekładania biszkoptów? Mam pomysł na cisto tylko jakoś nie mogę znaleźć żadnej dobrej masy która by pod pasowała mojej wizji... napomknę tylko że chodzi mi o gładką masę - coś takiego jak do tortów..

Najlepsze odpowiedzi (3)

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.09.2013 14:08

Moze być ubita śmietana z jakims dodatkiem np kawą rozpuszczalną ,galaretką,dzemem albo gotowa masa krówkowa wymieszana i ubitą margaryną do tego słonecznik prazony

Janina

Zadanych pytań: 159

08.09.2013 16:09

Budyń utrzeć z kostką margaryny, dodać 2 łyżki śmietany i opdrobinę kawy rozpuszczalnej, albo wrobić jakieś owoce, zależy na jaki smak masz chęci;)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

08.09.2013 14:31

może coś na bazie masła z dodatkiem musu owocowego lub budyniu mam kilka przepisów w Mej księdze zapraszam :)

Odpowiedzi (6)

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.09.2013 14:36

szybko i prosto http://www.doradcasmaku.pl/przepis/281282/biszkopt-z-ananasem-i-pomaranczami.html

Mniam

Zadanych pytań: 87

08.09.2013 15:30

Gładka i delikatna masa jest po ubiciu śmietanki z serkiem mascarpone.

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

08.09.2013 15:31

Masa ze swojskiej bitej śmietany z rozdrobionymi malinami.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

08.09.2013 15:36

Proponuję serek mascarpone z nutellą i bitą śmietaną:)

Lis

Zadanych pytań: 56

08.09.2013 16:28

Dzięki za pomoc - ciekawa jestem jak z nutellą będzie smakować:)

sasanka

Zadanych pytań: 22

08.09.2013 16:51

Ja proponuję klasyczny :) ostudzony budyń o dowolnym smaku ucieramy z masłem (można dodatkowo dosłodzić jeśli ktoś lubi słodkie) myślę, że smak będzie odpowiadał nawet ludziom, którzy za kremami nie przepadają bo nie jest "mulący" (mówię to jako jedna z tych osób, która ucieka jak widzi ptysia -_-). Masa ładnie się "trzyma", szczególnie po chwili w lodówce, nadaje się też do obłożenia tortu z wierzchu i można ją urozmaicić owocami

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak