Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ania84

Zadanych pytań: 67

27.01.2015 08:27

Ma ktoś pomysł na fajną masę orzechową? Nie chciałabym, żeby była zbyt "ciężka".

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

27.01.2015 08:51

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/129474/masa-orzechowa.html łatwa w przygotowaniu i smaczna

Renataj

Zadanych pytań: 1275

27.01.2015 10:18

Najczęściej masę orzechową robię na bazie masła, domowego budyniu i drobno zielonych orzechów - ale ta masa zbyt lekka nie jest:)

Cynamonka

Zadanych pytań: 79

28.01.2015 11:20

Ja np. do rogali drożdżowych robię tak: 100 g mielonych orzechów włoskich, 100 g mielonych orzechów laskowych, 50 g mielonych migdałów i 250 g cukru wymieszać, ubić 2 białka i wszystko razem połączyć. Oczywiście nie musisz używać orzechów włoskich, laskowych i mielonych, możesz dodać 250 g jednego rodzaju :)

Odpowiedzi (8)

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

27.01.2015 08:48

Ja robię z mascarpone, bitej śmietany, odrobiny kakao i mielonych orzechów. Albo maslano-czekoladowa z orzeszkami.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.01.2015 09:37

W święta robiłam taką masę do ciasta, dałam orzechy 45 dag , szklanka mleka , cukier - wystarczy pół szklanki i masło -wystarczy jedna sztuka.

Janina

Zadanych pytań: 159

27.01.2015 11:05

Zaparzam zmielone orzechy mlekiem, ostudzone dodaję do kremu budyniowego na żółtkach plus masło. W tej chwili nie mogę podać proporcji;)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

27.01.2015 11:59

oczywiście miało być "drobno zmielonych orzechów"

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

27.01.2015 14:50

ORZECHY ZMIELIC I POLACZYC Z OTREBAMI I RODZYNKAMI.

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

27.01.2015 18:48

lubię tylko budyń ugotowany w 250 ml mleka i blenderem zmiksować zimny i wymieszać z mielonymi orzechami

magda1976

Zadanych pytań: 1

28.01.2015 13:59

kwaśną śmietanę ubić z cukrem pudrem i dodać do niej sparzone i zmielone orzechy

Franciszek

Zadanych pytań: 4

30.01.2015 10:34

Zmiksować ugotowany budyń z masłem lub margaryną,dodawać zmielone orzechy.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak