Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Rudaa

Zadanych pytań: 2

25.07.2014 05:53

Ma ktoś przepis na fajne ciasto na pierogi? :)

Najlepsze odpowiedzi (3)

Motorek

Zadanych pytań: 1446

25.07.2014 11:59

Ja robię zazwyczaj jak Lidzia

mysza75

Zadanych pytań: 96

25.07.2014 13:56

pierogi maślane 300 g mąki pszennej 30 g masła 200 ml wody ciepłej szczypta soli, Mąkę przesiewam do miski, dodaję rozpuszczone zimne masło, sól i wodę ciepłą. Całość wyrabiam ręką aż ciasto dobrze się połączy. Odstawiam na godzinę. Na stolnicy wysypanej mąką rozwałkowuje ciasto cienko. albo takie http://www.doradcasmaku.pl/przepis/301918/pyszne-pierogi-ze-sliwkami.html

adelajda

Zadanych pytań: 234

25.07.2014 06:06

podstawowy przepis podała Lidzia, dużo jest ciekawych na DS wpisz pierogi i będziesz miała

Odpowiedzi (25)

Lidzia

Zadanych pytań: 21

25.07.2014 06:00

Bardzo prosty: 3 szklanki mąki, 1 szklanka ciepłej wody (nawet może być gorąca) i szczypta soli. Ciasto jest miękkie, delikatne, łatwo daje się wałkować i zlepiać. Zawsze wychodzi.

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

25.07.2014 07:16

Najlepszy jest ten najprostszy, podstawowy :)

Renata9

Zadanych pytań: 329

25.07.2014 07:58

Lidzia, fajny przepis, na pewno z niego skorzystam :-)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

25.07.2014 08:14

Ja też tak robię , niektórzy dodają jajko

Zdzisław

Zadanych pytań: 582

25.07.2014 08:15

ja wyrabiam w robocie i daję 1/2 kg mąki, z 1,5 szklanki wrzątku wody, 1 łyżka łyżka gęstej śmietany, 1 łyżeczka masła

Mniam

Zadanych pytań: 87

25.07.2014 08:38

Robię podobnie jak @Lidzia, tylko zamiast wody mleko i jeszcze 1 łyżkę oleju. Takie ciasto jest delikatne i do pierogów ruskich najlepsze (według mnie :)

Janina

Zadanych pytań: 159

25.07.2014 09:08

Najprostszy jest najlepszy. Mąka plus gorąca woda pklus jajko;)

Grażyna13

Zadanych pytań: 849

25.07.2014 09:24

Robię podobnie jak Lidzia, woda dopiero co zagotowana i łyżka oleju - pięknie się wałkują i sklejają :)

gacopierz23

Zadanych pytań: 1967

25.07.2014 09:26

polecam mój przepis http://www.doradcasmaku.pl/przepis/8806/ciasto-na-pierogi.html

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

25.07.2014 09:30

ja robię podobnie jak Lidzia z tym,że dodaję trochę oleju, jajek nie dodaję, jeśli robię pierogi na słodko i chcę żeby miały fajny żółty kolor dodaję odrobinę szafranu

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak