Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Zdrowie i dieta- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ankha

Zadanych pytań: 112

24.10.2013 20:04

Macie jakieś doświadczenia z grzybkiem kefirowym? Trzymam w zamrażarce garstkę grzybka i coś nie mogę się zebrać do "hodowli"

Odpowiedzi (18)

ONY_za_kare

Zadanych pytań: 116

24.10.2013 23:21

nie mam żadnego. ale raczej nie będę go hodował.@mirosława, a czemu nie polecasz?

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

25.10.2013 06:21

tak,robilam przez jaki smiesiac,fajny spsoob na kefir

kulinarny smak

Zadanych pytań: 97

25.10.2013 07:18

nie wiem jak potraktować go z zamrażalnika, ale grzybka codziennie trzeba dożywiać mlekiem, piłam kiedyś i faktycznie z mleka robi się kefir.

mamusia1

Zadanych pytań: 1016

25.10.2013 08:08

nie miałam takiego

Beata73

Zadanych pytań: 1093

25.10.2013 08:20

nie robiłam takiego

mela25

Zadanych pytań: 400

25.10.2013 08:34

oj nie nie miałam

gibli

Zadanych pytań: 20

25.10.2013 08:46

ja nie mam żadnego, ale znajomi robili i chwalą:)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

25.10.2013 09:28

Nie wiem czy chodzi o ten sam grzybek, ale kiedyś taki miałam :)Zalewa się grzybek mlekiem, na drugi dzień ma konsystencje kefiru, potem trzeba go przemyć i znów zalać mlekiem, ale dolać też 1-2 łyżki powstałego w ten dzień kefiru. Pije się go codziennie, podobno ma bardzo dobry wpływ na wątrobę. Ja tylko raz go spróbowałam i mi nie smakował, mama piła przez dłuższy czas ale obecnie tez już nie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak