Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

olla85

Zadanych pytań: 24

02.12.2013 13:20

Macie jakieś patenty na idealny sernik?

Najlepsze odpowiedzi (3)

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

02.12.2013 13:23

Sera nigdy nie wolno za długo ucierać i piec w niskiej temperaturze(150-160 st.C ok 90 minut:).W takiej temperaturze nie wyrośnie za szybko i potem nie opadnie gwałtownie:)

krystyna330

Zadanych pytań: 228

02.12.2013 13:25

ser zawsze musi być pełnotłusty, z chudego lub półtłustego prawdziwy sernik nigdy nie wyjdzie

zChatyNaKoncuWsi

Zadanych pytań: 1

02.12.2013 13:27

I powinien się porządnie schłodzić najlepiej odstawić go na całą noc.

Odpowiedzi (9)

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

02.12.2013 13:28

wszystko zależy od przepisu, ja uwielbiam przepis na sernik z dużą ilością mleka, po upieczeniu nie jest zbity, ma aksamitną konsystencję i jest bardzo delikatny. Jakość era też jest ważna, ja używam zawsze półtłusty

norweska20

Zadanych pytań: 400

02.12.2013 13:40

dobry ser biały- ja kupuje w regionalnej spółdzielni mleczarskiej..jest super

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

02.12.2013 13:46

krystyna330 piekę z półtłustego i zawsze wychodzi,barbara11561 temperatura też nie zawsze może być przyczyną bo każdy piekarnik inaczej piecze zawsze piekę na początku w 180st.potem zmniejszam temp.do nawet 140st.i piekę ok.godziny

olla85

Zadanych pytań: 24

02.12.2013 13:52

A co z kąpielą wodną? Jest konieczna aby sernik dobrze się upiekł?

wiola333

Zadanych pytań: 155

02.12.2013 14:01

wzysko zależy od sera

Milka100

Zadanych pytań: 76

02.12.2013 14:09

zgadzam się z wiolą333 zależy od sera

Malgorzata549

Zadanych pytań: 13

02.12.2013 14:18

zawsze ubijam pianę, jest bardziej puszystrzy

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

02.12.2013 14:41

Dawać do niego zimny ser tłusty, ubijać do niego pianę, za długo nie ucierać, piec w wyższej temperaturze do max. godziny czasu.

mysza75

Zadanych pytań: 96

02.12.2013 16:24

dodaję ziemniaki gotowane, i robię z sera 2 krotnie mielonego

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak