Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

07.10.2015 16:36

Macie jakieś pomysły na wykorzystanie sporej ilości kiszki/kaszanki?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Justi2401

Zadanych pytań: 10

07.10.2015 17:38

Pierogi z kaszanką są pyszne, albo ciasto francuskie faszerowane kaszanką :)

Janina

Zadanych pytań: 159

08.10.2015 07:19

Możesz zamrozić z powodzeniem, po rozmrożeniu jest dobra;)

paulina2157

Zadanych pytań: 17

08.10.2015 08:30

zamrozić a później odsmażać z cebulką

Odpowiedzi (41)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

07.10.2015 16:45

ja z kaszanki robiłam zapiekanki, a także klopsiki z dodatkiem mięsa mielonego

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

07.10.2015 16:45

Zrób zapiekankę z ziemniakami i kaszanką lub pierogi, możesz też zamrozić

Margo1

Zadanych pytań: 2141

07.10.2015 17:01

Możesz zrobic kaszankę w cieście francuskim, zasmażana z cebulką

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

07.10.2015 17:20

widziałam gdzieś przepis na pierogi z farszem z kaszanki chyba na DS

gosia56

Zadanych pytań: 466

07.10.2015 17:20

bardzo dobre są pierogi ale można smiało zapas zamrozić

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

07.10.2015 17:28

ja zrobiłabym zapiekankę

migotka28

Zadanych pytań: 20

07.10.2015 17:37

ja lubie przesmażona z cebulką, można też taką przesmażona nafaszerować pieczarki i zapiec albo rozbić karkówke i i zrobic takie paczuszki nadziane kaszanką

Renataj

Zadanych pytań: 1275

07.10.2015 17:58

Pierożki z ciasta francuskiego z kaszanką w środku. Jeśli jest to gruba kaszanka możesz pokroić ją w plastry i obsmażyć z obu stron. Kaszankę możesz przesmażyć na patelni z czosnkiem, cebulą i papryką. Możesz też zrobić zapiekankę z ziemniaków, cebuli, kaszanki. z sosem pomidorowym lub keczupem No i oczywiście możesz podać kaszankę z grilla.

Habibi

Zadanych pytań: 690

07.10.2015 18:29

Możesz oczywiście zamrozić lub wykorzystać do farszu, ale spokojnie możesz też zawekowac! Obierasz kaszankę z osłonek, podgrzewasz na patelni podlewając niewielką ilością wody, a gdy stanie się nieco rzadsza przekladasz gorącą do słoików i pasteryzujesz. Ja czasami robię podobną z dodatkiem stopionego smalcu - przekładane do małych słoiczków i uzywam do pieczywa.

pestka

Zadanych pytań: 424

07.10.2015 20:03

zapiekanka z ziemniakami, naleśniki z kaszanką lub pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak