Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

wwwiolka

Zadanych pytań: 22

22.10.2015 07:59

Macie jakieś pomysły na wykorzystanie żurawiny? Sporo przerobiłam na galaretki i dżemy, zrobiłam nalewkę i trochę ususzyłam, ale sporo owoców jeszcze jest na krzaczkach.

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

22.10.2015 08:21

Myślę, że najlepiej zrobiłabym suszoną. ;)

ben-ka

Zadanych pytań: 459

22.10.2015 09:36

Ja też chętnie przejęłabym Twoją nadwyżkę, zrób z jabłkami lub gruszkami, będziesz miała do mięsa.

Mniam

Zadanych pytań: 87

22.10.2015 09:29

Jadę do Ciebie po tą żurawinę :) Ja sobie kupiłam i zamroziłam.

Odpowiedzi (12)

Poison1988

Zadanych pytań: 188

22.10.2015 08:10

nie mam pojęcia u mnie tylko kupna, pozazdrościć zatem takiej ilości :) ja bym ususzyła. u mnie chętnie skubie się przy filmach taką żurawinkę :) i je nigdy nie za wiele ;)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

22.10.2015 08:16

A robiłaś żurawinę z gruszkami, teraz jest sezon na gruszki.Możesz zrobić sos żurawinowy jest przepyszny , chleb, desery :)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

22.10.2015 08:24

Ja bym część zamroziła, zrobiła bym sok, żurawinę w soku własnym w słoiczkach oraz dżem z dyni, jabłka i żurawiny.

berys18

Zadanych pytań: 1434

22.10.2015 10:01

najlepiej by było nadmiar ususzyć

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

22.10.2015 10:05

Najlepszy sposób to ususzyć ale jestem też bardzo chętna na tą żurawinę.

gosia56

Zadanych pytań: 466

22.10.2015 10:32

Ususzyć albo oddać komuś znajomemu nigdy jeszcze nie miałam świeżej zurawiny

IZABELA29

Zadanych pytań: 666

22.10.2015 10:35

dodac do ciasta

mysza75

Zadanych pytań: 96

22.10.2015 10:44

ja robię sosy do mięs sa bardzo dobre, ale sosy do deserów

Monika-twin

Zadanych pytań: 808

22.10.2015 13:43

wow, ale fajne przetwory, jeszcze mozna zasuszyc do musli.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

22.10.2015 15:04

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/344468/sernik-z-biala-kasza-gryczana-i-zurawina.html http://www.doradcasmaku.pl/przepis/345274/drozdzowe-slimaczki-z-zurawina.html http://www.doradcasmaku.pl/przepis/336821/piernik-bananowy-z-zurawina.html slodkosci :D

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak