Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

noculos

Zadanych pytań: 761

02.08.2010 17:43

Macie jakies sposoby aby blaszki do pieczenia dobrze \"zakonserwować\"?

Odpowiedzi (2)

Allice

Zadanych pytań: 50

02.08.2010 20:06

Nie smarowac olejem bo wtedy bardzo szybko się zniszczą, tylko masło lub margaryna.

elwal

Zadanych pytań: 610

02.08.2010 20:51

A ja słyszałam od znajomego cukiernika, że przed użyciem trzeba natrzeć olejem, wyprażyć w piekarniku i nie myć, ale dokładnie wytrzeć miękką ściereczką lub ew. papierowym ręcznikiem... po pieczeniu suchych ciast (piernik, biszkopt, babka, drożdżowe) nie myć wodą, tylko wytrzeć do czysta i przetrzeć olejem !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak