Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

27.10.2015 10:20

Macie jakieś sprawdzone sposoby na mole spożywcze ?

Odpowiedzi (22)

Renataj

Zadanych pytań: 1275

27.10.2015 13:21

Jak już się pojawią to wtedy najlepiej wyrzucić wszystkie produkty w których mogły się zalęgnąć i dokładnie wymyć szafki i szuflady. A zapobiegawczo trzymam w szafkach kuchennych liście laurowe i goździki - podobno te zapachy odstraszają mole.

Janina

Zadanych pytań: 159

27.10.2015 13:38

Dokładne wyczyszczenie szafek i wszystkich zakamarków gdzie mogą się ukrywać. ;)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

27.10.2015 14:40

można wkładać liście laurowe do produktów

Margo1

Zadanych pytań: 2141

27.10.2015 16:25

Powiem,że nie mam z tym problemów ,ale właśnie słyszałam wlaśnie o lawendzie

Megg

Zadanych pytań: 69

27.10.2015 20:25

słyszałam ze liscie laurowe dobrze dzialaja

pajbek

Zadanych pytań: 257

27.10.2015 20:36

Warto wiedzieć :-)

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

27.10.2015 22:03

Komercyjne nalepki do szafki sprawdzają się.

MałaMi89

Zadanych pytań: 26

27.10.2015 22:08

Miałam z tym problem w wynajmowanym mieszkaniu w Warszawie, przyniesiony prawdopodobnie ze sklepu... :/ choć do końca to nie wiem... Przede wszystkim trzeba wszystko dokładnie wymyć i niestety, ale powyrzucać nie tylko otwarte produkty, ale też niezaczęte opakowania kasz, makaronów, przypraw, itd. Dosłownie wszystko. Bo nawet w nieotwartej jeszcze kaszy pęczak znów miałam, ale już nauczona doświadczeniem tuż po przyjściu ze sklepu przesypałam całą do pustego słoika - potem pewna siebie, że ugotuję krupnik otwieram słoik i były w słoiku, a inaczej nie mogły wejść jak tylko już z kaszą :/ dodatkowo w szafkach porozklejałam lepki ze sklepu i wiedziałam kiedy już nic nie ma i że się pozbyłam. Nie było ich w jednej szafce - tam, gdzie trzymałam czosnek, dużo czosnku. Widocznie tego zapachu też nie lubią. Problem zniknął po dokładnych porządkach, opróżnieniu szafek ze wszystkich produktów i zakup szklanych słoi na nowe produkty (plastikowe pojemniki też mam, ale takie naprawdę grube plastiki, bo i przez plastik się to podobno potrafi przegryźć:/)

foczka-ks

Zadanych pytań: 205

27.10.2015 23:57

Lawendę spróbuj

norweska20

Zadanych pytań: 400

28.10.2015 00:23

ja próbowałam takich naklejek do pólek- i faktycznie się łapały

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak