Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Sarenka

Zadanych pytań: 363

20.08.2013 17:19

Macie jakiś patent na ptysie, na co trzeba uważać żeby wyszły?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

20.08.2013 19:11

mnie Mama uczyła, że zaparzona mąka wmieszana do ciasta musi się w tym cieście wyprażyć, dlatego ciasto miesza się, aż zacznie odstawać od ścianek garnka... potem decyduje już temperatura pieczenia, aby ptyśki urosły i wyschły, a w środku nie mogą być mokre, bo opadną przy stygnięciu :)

berys18

Zadanych pytań: 1434

20.08.2013 17:25

ważne, jest by dobrze zrobić ciasto

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

20.08.2013 17:34

Ja też raz próbowałam ale mi nie wyszły, myślę jednak że za szybko się zniechęciłam.

Odpowiedzi (9)

msmors

Zadanych pytań: 91

20.08.2013 17:22

Bardzo dawno ich nie robiłam, zazwyczaj kupuję gotowe w sklepie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

20.08.2013 17:25

Raz może zrobbiłam ptysie i mi sie udały , ale nie pamiętam dokładnie jak mi wyszły , pewnie z kims je robiłam

Janina

Zadanych pytań: 159

20.08.2013 17:27

Muszę poszukać przepis i wstawić;)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

20.08.2013 17:28

wiem, że mąka musi być przesiana, a po jej dodaniu trzeba mieszać żeby nie powstały grudki

Róża1

Zadanych pytań: 7

20.08.2013 17:34

ja nie robiłam , tylko moja Mama przed kilkunasty laty robiła:-), ale pamiętam , że dużo zależy od temperatury pieczenia i długości:-)

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

20.08.2013 17:37

Ja nie mam dobrego przepisu na ptysie, znaczy mam kilka, ale nie robiłem, muszę wypróbować. Jeśli coś z tego wyjdzie to wstawię tutaj przepis.

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

20.08.2013 17:59

możesz skorzystać z Mego przepisu jest w Mej księdze robiłam kiedyś ale małe i wyszły,zawsze gorzej wychodzą Mi eklerki a niby takie samo ciasto :)

Mati13

Zadanych pytań: 1524

20.08.2013 18:05

nie robiłem, ale moja mama ma jakiś specjalny patent na ciasto i co najważniejsze podobno nie można otwierać piekarnika w trakcie pieczenia

misia53

Zadanych pytań: 339

20.08.2013 18:18

bardzo lubię ptysie i chciałabym też mieć patent na nie , niestety nie mam i i nie mam jakoś odwagi zabrać się do ich zrobienia

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak