Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Ewa Wojtaszko

Zadanych pytań: 79

01.02.2016 21:17

Macie jakiś pomysł na wątróbkę wieprzową,oprócz oczywiście z cebulką

Najlepsze odpowiedzi (3)

Janina

Zadanych pytań: 159

02.02.2016 07:55

Wątróbka mielona z przyprawami - pulpety w sosie;))

ada.la

Zadanych pytań: 39

02.02.2016 13:17

Bardzo dobra jest w panierce (bułka tarta i jajka)

ania2610

Zadanych pytań: 4

02.02.2016 13:03

można zrobić pyszną potrawkę jednogarnkową: po podsmażeniu dodać ziemniaki (ćwiartki), fasolkę szparagową (mrożoną), świeżą paprykę (paseczki) - zalać gorącą wodą, poddusić i dodać koncentrat pomidorowy.

Odpowiedzi (22)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

01.02.2016 21:30

Ja robię wątróbkowe kuleczki, podobnie jak mięsne pulpety

halina17

Zadanych pytań: 271

01.02.2016 21:49

Przyrządzam wątróbkę wieprzową tak jak kotlety schabowe. Rozbijam plastry wątróbki , panieruję jak kotlety i smażę.Mielę wątróbkę i robię tak jak kotlety mielone.

Alex_M

Zadanych pytań: 119

01.02.2016 22:37

ze zmielonej wątróbki robię placuszki :) uwielbiam też wątróbkę udusić z cebulą i papryką a następnie zmiksować na pastę :)

gusia1000

Zadanych pytań: 1725

01.02.2016 23:27

Wątróbka-tak jak pulpety, kotlety mielone, kotlety schabowe, duszona z cebulą.

A_Ka

Zadanych pytań: 16

02.02.2016 00:01

ja robie tylko pasztet, ale chętnie skożystam z waszych rad

Motorek

Zadanych pytań: 1446

02.02.2016 07:01

ja lubię wątróbkę w panierce

Renataj

Zadanych pytań: 1275

02.02.2016 07:40

Wątróbkę w sosie curry lub musztardowym. Robię też kotleciki: wątróbkę przez godzinę mrożę a następnie mielę w maszynce, dodaję mąkę i jajko, wyrabiam, formuję kotleciki i smażę, podaję ze smażoną cebulą z papryką.

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.02.2016 08:58

Co prawda bardzo rzadko jemy wieprzową, raczej zawsze jest to drobiowa, bo jest delikatniejsza. Dla siebie kupuję czasem kawałek i smażę bez cudowania - tylko cebulka, pieprz i sól. W ogóle z wątróbek robię pastę, duszę w sosie pomidorowym (ukochana wersja mojego męża) i przyrządzam z niej farsz do kurczaka. Smażyłam placki z wątróbki i robiłam sosy oraz zupki. Ale przeważnie jest to drobiowa.

Pani Domu

Zadanych pytań: 251

02.02.2016 09:03

bardzo dobra jest z jabłkiem czy kolorowa papryką

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

02.02.2016 09:06

robię najczęściej w sosie bo taką lubimy ale polecam placuszki z wątróbki

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak