Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Granita

Zadanych pytań: 249

17.09.2014 09:11

Macie jakiś sposób na przedłużenie życia sałacie masłowej?

Odpowiedzi (24)

IwonaDD

Zadanych pytań: 6

17.09.2014 11:33

jak sałata, marchewka czy inne takie warzywa mi zwiędną za bardzo, namaczam je w zimnej wodzie na 1-2h, odzyskują wtedy troche życia:) ale nie wiem czy o to chodzi w pytaniu

mysza75

Zadanych pytań: 96

17.09.2014 11:37

myję listki wkładam do pudełka plastikowego i trzymam kilka dni w lodówce

Konczi

Zadanych pytań: 632

17.09.2014 12:33

listki myje, osuszam w wirówce do sałaty i przechowuję w pojemniku na żywność w lodówce

Czyki

Zadanych pytań: 72

17.09.2014 13:08

Myję listki i wkładam do woreczka foliowego i do lodówki :)

erym

Zadanych pytań: 24

17.09.2014 13:27

ja mam salate zawsze w lodowce, tydzien wytrzymuje

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

17.09.2014 13:36

umytą sałatę przechowuję w pojemniczku na żywność w lodówce

pestka

Zadanych pytań: 424

17.09.2014 13:40

wkładam do specjalnego plastikowego pojemnika z dostępem powietrza i do lodówki

Alex_M

Zadanych pytań: 119

17.09.2014 13:41

po zakupie sałaty, myję ją, osuszam w wirówce, ale niezbyt dokładnie, wkładam do pojemnika, luźno, zamykam i przechowuję w lodówce. kilka dni wytrzymuje

Seba

Zadanych pytań: 1313

17.09.2014 13:51

umytą przechowuję w pojemniczku na sałatę

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.09.2014 13:56

Całą główkę lub same listki zanurzam w misce z zimną wodą na kilkanaście minut - potem bardzo lekko otrzepuję, owijam w mokrą lnianą ściereczkę i wkładam do foliowej torebki strunowej (najlepsza jest duża przeznaczona do zamrażania) - wcześniej dziurkaczem robię kilka dziurek (dwie warstwy na raz - w środek można włożyć cienki kartonik - wtedy łatwiej się dziurkuje) - trzymam w szufladzie na warzywa - nie wysycha, a przez dziurki oddycha :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak