Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Aannkaa82

Zadanych pytań: 209

16.10.2013 20:13

Macie jakiś sposób na sprawne dostanie się do dyni? Namęczyłam się dziś trochę zeby sie do takiej jednej wlamac :)

Odpowiedzi (23)

babajaga1969

Zadanych pytań: 384

16.10.2013 22:06

dobry nóż i ostrożności sporo

Noruas

Zadanych pytań: 232

16.10.2013 22:12

dobre pytanie, szkoda, ze nie ma magicznego sposobu

Łukasz15

Zadanych pytań: 638

16.10.2013 22:19

Użyj ostrego noża :)

Anna169Hosz

Zadanych pytań: 278

16.10.2013 23:02

Z dynią zawsze jest niezła zabawa - jak postoi dłużej , to czasem nawet muszę korzystać z pomocy tasaka :)

Lis

Zadanych pytań: 56

16.10.2013 23:24

Długi ostry nóż. Zaczynam zawsze robiąc kółko wokół ogonka chociaż czasami próbuję ciąć jak arbuza wzdłuż...

Róża1

Zadanych pytań: 7

17.10.2013 07:26

bardzo ostry długi nóż , ale najlepiej męża zatrudnić do tego:-)

berys18

Zadanych pytań: 1434

17.10.2013 07:34

ja się dzisiaj będę męczyć, chce zrobić zupę

Barbara13

Zadanych pytań: 21

17.10.2013 07:34

Dobry nuż i trochę siły to podstawa ale ja również nie raz się namęczyłym heh raz nawet nóż połamałam :)

Margo1

Zadanych pytań: 2141

17.10.2013 07:35

takiej ogromnej jeszcze nie miałam , zawsze mam małą dynię i kroję ogromnym nożem i nie mam problemów

Habibi

Zadanych pytań: 690

17.10.2013 09:15

Ja upartą dynię załatwiam najgrubszym największym i szpiczastym nożem, jaki mam w domu - uderzam tłuczkiem do mięsa, aby porządnie wbił się w grubą skórkę, a wówczas najczęściej lekko pęka i miejsce wbicia noża poszerza się nieco bardziej, niż grubość wbitego noża. Potem ostrym nożykiem do jarzyn rozcinam wkoło, bo miąższ rzadko bywa grubszy, niż na kilka cm, reszta to wata z pestkami.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak