Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

sylwia_sl

Zadanych pytań: 119

04.02.2014 11:21

Macie jakiś sprawdzony sposób,na to, żeby pieczeń wyszła zawsze soczysta?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Beatris

Zadanych pytań: 43

04.02.2014 13:07

Dobrze jest też obsmażyć mięsko z każdej strony przed pieczeniem, wtedy soki nie będą wylatywać. Częste polewanie pieczonego mięska wytwarzającym się płynem również się sprawdza (oczywiście nie dotyczy to mięsa pieczonego w foliowych torebkach).

mysza75

Zadanych pytań: 96

04.02.2014 14:07

przez noc w lodówce trzymam w marynacie, dodaję wino ma wtedy lepszy smak. I piekę w rękawie

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

04.02.2014 11:23

przede wszystkim pieczemy w rękawie kuchennym, nie będzie sucha. ja dodatkowo marynuję przynajmniej 24h żeby mięso było bardziej aromatyczne

Odpowiedzi (20)

Cranberry

Zadanych pytań: 34

04.02.2014 11:23

trzeba pilnować żeby jej nie przesuszyć w piekarniku, moczę ją też w mleku czasem :)

norweska20

Zadanych pytań: 400

04.02.2014 11:23

ja ogólnie mięsa wolę piec w worku czy rękawie ..jak dla mnie jest potem soczysta

Barbara13

Zadanych pytań: 21

04.02.2014 11:24

Zgadzam się z Mysiunią,ja również marynuję wcześniej pieczeń i piekę w rękawie do pieczenia,wychodzi wtedy zawsze bardzo soczysta :)

joanna30

Zadanych pytań: 50

04.02.2014 11:25

Ja marynuję całą noc w przyprawach a później piekę w rękawie. zawsze wychodzi soczysta.

slonko888

Zadanych pytań: 9

04.02.2014 11:29

zamarynowac i do garnka rzymskiego super wychodzi rozpływa sie w ustach

PaniMISIOWA

Zadanych pytań: 1119

04.02.2014 11:32

wydaje mi się, że rękaw jest dobrym rozwiązaneim

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

04.02.2014 11:46

Ja piekę w rękawie i zawsze wychodzi soczysta

Barbara777

Zadanych pytań: 38

04.02.2014 11:56

piecz w worku do pieczenia, zawsze będzie soczysta

pestka

Zadanych pytań: 424

04.02.2014 11:56

piekę w rękawie

Milka100

Zadanych pytań: 76

04.02.2014 11:56

też piekę w rękawie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak