Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

18.05.2015 09:55

macie jakiś sprytny sposób na wyjęcie tarty z foremki która nie ma wyjmowanego dna pytam o taki inny oprócz odwrócenia jej na talerz do góry dnem?

Najlepsze odpowiedzi (3)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

18.05.2015 15:21

zazwyczaj zawsze kiedy nie mogę wyjąć to podważam szerokim nożem lub łopatką i wyciągam nie odwracając jej na drugą stronę

Rycerz

Zadanych pytań: 75

18.05.2015 12:15

No zawsze można kilkukrotnie upuścić całą blachę z kilku centymetrów, ale to tak ostatecznie :)

kate.500

Zadanych pytań: 1516

18.05.2015 13:09

jesli nie jest przyklejona to zsuwanie boczkiem

Odpowiedzi (17)

AgaS10

Zadanych pytań: 650

18.05.2015 09:56

Ja dosyć mocno natłuszczam formę a potem delikatnie podważam z każdej strony :)

Kuchareczekjeden

Zadanych pytań: 507

18.05.2015 10:06

Ja raczej przekręcam i na duży talerz

mysza75

Zadanych pytań: 96

18.05.2015 10:27

formę smaruję tłuszczem, mam teflonową i potem ładnie odchodzi. Jak gdzieś przywiera to nożem podważam. Raczej staram się zsuwać tartę a nie odwracać ją bo bo ję się że się połamie.

paula191919

Zadanych pytań: 54

18.05.2015 11:00

A jak są szklane formy do tarty? To też wydaje mi się, że dobrze nasmarować tłuszczem... choć nigdy tarty nie robiłam...

ania2610

Zadanych pytań: 4

18.05.2015 11:18

To awaryjne rozwiązanie - jeśli już przywrze i nie chce odejść stawiam formę na najmniejszym palniku na malutkim ogniu i krótką chwilę podgrzewam, tłuszcz delikatnie się rozpuści i ciasto da się wyjąć.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

18.05.2015 11:20

Jak jest dobrze natłuszczona to dobrze odchodzi. Jak na razie nie miałam z wyjęciem tarty z foremki

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

18.05.2015 11:24

Formę dobrze smaruję, lekko podważam nożem i z zsuwam, bardzo rzadko odwracam na talerz

Konczi

Zadanych pytań: 632

18.05.2015 11:35

ja mam z tefala formę i fajnie odchodzi nie przywiera nic

pestka

Zadanych pytań: 424

18.05.2015 12:44

zawsze dobrze nasmaruję formę , lekko podważam specjalną łopatką i łatwo zsuwam na talerz - nigdy tarty nie odwracam

barbara11561

Zadanych pytań: 1084

18.05.2015 13:36

Najbezpieczniej jest upiec tartę w foremce szklanej bądź ceramicznej ,aby można było ją w niej postawić na stół:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak