Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Noruas

Zadanych pytań: 232

28.07.2013 18:46

Macie może pomysł jak podać ugotowaną fasolkę (inaczej niż z bułką tartą)? jakoś sosik czy coś w tym stylu?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Konczi

Zadanych pytań: 632

28.07.2013 18:54

zeszklij cebulkę dodaj startą marchewkę i podduś razem, zalej to zblenderowanymi pomidorami i dodaj ugotowaną fasolkę, podaj posypując startym żółtym serem

berys18

Zadanych pytań: 1434

28.07.2013 18:49

podgrzewam pomidory z puszki, dodaje oregano, bazylię, pieprz i sól i mieszam z ugotowana fasolką

joanna30

Zadanych pytań: 50

28.07.2013 18:52

Kiedyś maczałam w cieście naleśnikowym na piwie i smażyłam w głębokim oleju- wyszła pyszna przekąska. Polecam również zrobić z nia sałatkę.

Odpowiedzi (26)

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

28.07.2013 18:54

ja podałabym ją podsmażoną z czarnymi oliwkami - świetnie wygląda

gosia56

Zadanych pytań: 466

28.07.2013 18:55

fasolkę mozna posypać zmielonymi orzechami ,uprazonym sezamem albo posypać przyprawą do sałatek

2milutka

Zadanych pytań: 134

28.07.2013 18:59

jeśli lubisz czosnek to rozpuść masełko dodaj zmiażdżony czosnek i posiekaną natkę i polej fasolkę pycha!

Kolorowa

Zadanych pytań: 11

28.07.2013 19:00

Ja robiłam ostatnio z curry, indykiem i miodem o tak: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/289375/piersi-indyka-w-miodzie-i-carry.html

Janina

Zadanych pytań: 159

28.07.2013 19:02

Można zrobić z pieczarkami ugotowaną fasolkę pokroić na kawałki, pieczarki poddusić na maśle, dodać ząbek czosnku przeciśniętego przez praskę, majonez z jogurtem-smacznego;)

gosia1988

Zadanych pytań: 526

28.07.2013 19:03

ja ostatnio robiłam leczo z fasolką i sos pomidorowy z kiełbasą i fasolką do makaronu

Habibi

Zadanych pytań: 690

28.07.2013 19:11

Ja lubię dla odmiany podać z podsmażoną posiekaną cebulką, wyciśniętym czosnkiem i sporą ilością pieprzu oraz dobrej płynnej przyprawy do zup typu maggi -czasami tartej bułki przyrumienionej również do wszystkiego dodaję :) Jest zupełnie inna od tradycyjnej :)

gosia56

Zadanych pytań: 466

28.07.2013 19:13

mozna też ugotowaną fasolkę 5-6 szt zawinąć w szynce szwarcwaldzkiej i usmazyć

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

28.07.2013 19:15

mnie pasuje wersja z podsmażoną cebulką, do tego pokrojone pomidory i dużo ziół

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

28.07.2013 19:27

Można podać ugotowaną i pociętą do sałatki jarzynowej zamiast zielonego groszku :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak