Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

mysza666

Zadanych pytań: 371

14.02.2014 19:15

Macie sprawdzony przepis na bułeczki śniadaniowe takie normalne, nie słodkie?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Beatris

Zadanych pytań: 43

14.02.2014 19:29

W mojej księdze również kilka przepisów na bułeczki się znajdzie...

Renata9

Zadanych pytań: 329

14.02.2014 19:32

w swojej księdze mam przepis na bułeczki maślane

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

15.02.2014 08:30

znajdziesz super prosty pomysł u Krzysztofa15.Tez je robiłam .Proste i szybkie

Odpowiedzi (11)

gosia56

Zadanych pytań: 466

14.02.2014 19:17

przepis w mojej księdze

Alex_M

Zadanych pytań: 119

14.02.2014 19:20

mam, nawet kilka ;) zapraszam do księgi :)

mirecka12

Zadanych pytań: 66

14.02.2014 19:32

ja niestety nie mam , ale również chętnie wypróbuję przepisy ;-)

mysza75

Zadanych pytań: 96

14.02.2014 19:34

Bułki codzienne składniki na 12 sztuk: 45 dkg mąki chlebowej typ 650 15 gram świeżych drożdży 1 łyżeczka soli 1 łyżeczka cukru 5 dkg masła 280 ml ciepłego mleka do posmarowania: 1 jajko 3 łyżki maku Zaczyn: Do miski wsypuję 2 łyżki mąki, dodaję pokruszone drożdże i dolewam 3 łyżki letniego mleka, szczyptę cukru. Zaczyn ma mieć konsystencje gęstej śmietany. Mieszam i odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem do podwojenia objętości. Do drugiej miski przesiewam resztę mąki, dodaję masło i rozcieram jak na kruszonkę. Dodaję zaczyn, sól, resztę cukru, mleko pozostałe i wyrabiam ręką. Ciasto odstawiam w ciepłe miejsce pod przykryciem do podwojenia objętości. Następnie wyrośnięte ciasto ponownie zagniatam i dzielę na 12 równych części. Wyrabiam kulki ręką, układam na blaszce, robię nacięcia ręką albo nożem. Ponownie odstawiam do wyrośnięcia. Przed pieczeniem bułki smaruję rozmąconym jajkiem i posypuję makiem. Piekę 20 minut temp 200 stopni.

dorrota

Zadanych pytań: 10

14.02.2014 19:36

ja robiłam zawsze tylko drożdzowe, słodkie

Margo1

Zadanych pytań: 2141

14.02.2014 20:44

Ja też robiłam drożdzowe , takich normalnych nie robiłam jeszcze

Ola1984

Zadanych pytań: 295

14.02.2014 21:08

Tak, zachęcam do skorzystania z mojego przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/301485/bulki-pszenne.html

Milka100

Zadanych pytań: 76

14.02.2014 21:08

też robiłam drożdżach

mysza666

Zadanych pytań: 371

14.02.2014 21:33

Dziękuję :) Zapomniałam dodać, że nie mogę jeść nabiału ;)

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

15.02.2014 08:32

http://www.doradcasmaku.pl/przepis/311801/buleczki-pszenne.html

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak