Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Inne- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Granita

Zadanych pytań: 249

14.02.2014 07:34

Macie sprawdzony sposób na szybkie doczyszczenie przypalonej patelni?

Najlepsze odpowiedzi (3)

berys18

Zadanych pytań: 1434

14.02.2014 07:43

zawsze zalewałam wodą, później tarłam. Teraz wypróbuję sposób Wiesławy

Wafelek2601

Zadanych pytań: 692

14.02.2014 08:49

Ja zalewam wodą i czekam aż odmoknie

mela25

Zadanych pytań: 400

14.02.2014 07:37

Może cif pomoże .

Odpowiedzi (22)

Granita

Zadanych pytań: 249

14.02.2014 07:37

Ostatnio moja patelnia, która dotychczas zachowywała się nieskazitelnie i nie przywierała, zaczęła nie dość że przywierać właśnie, to jeszcze przypalać...I tak z nią walczę przy każdym użyciu-zalewam wodą,odstawiam, by odtajała,ale to trwa.

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

14.02.2014 07:38

przypalona w środku??to wsyp proszek do prania zalej wodą i postaw na ogień .Zagotuje sie i wszystko odejdzie

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

14.02.2014 07:40

Granita na to jest sposób.Przed każdym smażeniem wysyp na patelnię sól i podgrzewaj aż zacznie strzelać ,nastepnie ręcznikiem papierowym wszystko wytrzyj i smaż -nawet bez tłuszczu i nic się nie przypali.Ja tak robię ze starszą opatelnia a sposób mojej babci.SPRAWDZONY!!!!

Mysiunia

Zadanych pytań: 1353

14.02.2014 07:42

To ja przy okazji zapytam o garnek - garnek emaliowany, w którym przypaliło się mleko. Czyściłam proszkiem, sodą, solą, nawet popiołem - niczym nie mogę domyć tego garnka... Już drugi dzień się z nim męczę i efekt znikomy

Granita

Zadanych pytań: 249

14.02.2014 07:45

Wiesława1-dziękuję,sprytny sposób;zabieram się za zastosowanie:),by zakończyć ten "brudny" koszmar

Renata9

Zadanych pytań: 329

14.02.2014 07:47

Wiesia, nie znałam tego sposobu, bardzo dziękuję, przydatna rada :-)

teresza

Zadanych pytań: 0

14.02.2014 07:47

wszystkie garnki i patelnie czyszczę tak samo .Proszek do prania i gotowanie. A przypalanie soli na patelni warto spróbowac ja tak smażę nalesniki bez tłuszczu-są pyszne

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

14.02.2014 07:48

ja o gotowaniu nie słyszałam, muszę spróbować

Wiesława1

Zadanych pytań: 316

14.02.2014 07:50

dokładnie -na tak przygotowanej patelni można smażyć bez tłuszczu i nic się nie przypali.

kate.500

Zadanych pytań: 1516

14.02.2014 07:53

zamoczyc i czyscic

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak