Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

bietka

Zadanych pytań: 563

01.12.2013 22:15

Mak do ciast kupujecie surowy i sami zaparzacie czy ten gotowy w puszkach?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Bernadeta1

Zadanych pytań: 466

01.12.2013 22:22

zawsze robię sama, ten gotowy jest zbyt słodki jak dla mnie

Barbara13

Zadanych pytań: 21

01.12.2013 22:17

Używam jednego i drugiego,zależy od czasu kturym dysponuję itp.ale na święta i większe okazje robię sama masę makową,jest zdecydowanie lepsza.Tą puszkową bardzo lubię do drożdżówek i rogalików :)

fotoviderek

Zadanych pytań: 119

01.12.2013 22:20

Masę makową robię sam, ostatnio korzystam z mielonego maku, który można dostać w Lidlu :)

Odpowiedzi (31)

Milka100

Zadanych pytań: 76

01.12.2013 22:21

różnie to bywa

Róża1

Zadanych pytań: 7

01.12.2013 22:21

kupuję surowy , jeszcze nie robiłam z tego z puszki:-)

IwonaKa

Zadanych pytań: 205

01.12.2013 22:21

kupuje na wagę,mielę i sama zaparzam

Malinka

Zadanych pytań: 302

01.12.2013 22:22

Zazwyczaj kupuję mak w puszce.

joanna30

Zadanych pytań: 50

01.12.2013 22:24

Zwykle sama robię masę do ciasta ale zdarza mi się czasami kupic gotową.

aniagdz

Zadanych pytań: 5

01.12.2013 22:26

gotowy zazwyczaj ;)

Marlenka.S

Zadanych pytań: 70

01.12.2013 22:32

i taki i taki, zależy co piekę

SmacznaPyza

Zadanych pytań: 1620

01.12.2013 22:33

zdarzyło mi się ze 3 razy w życiu użyć masy makowej gotowej i unikam jej bo nie jest dobra - więcej bułki niż maku, słodka, bez wyrazu więc i tak trzeba ją doprawić bakaliami i miodem... nie warto - lepiej kupić suchy mak, może być już zmielony, i samemu zrobić masę

Christopher

Zadanych pytań: 31

01.12.2013 22:39

Właśnie,ten gotowy jest dobry po "uszlachetnieniu" i kiedy brakuje czasu.Przygotowany w domu na pewno jest lepszy.

mysza75

Zadanych pytań: 96

01.12.2013 22:43

nie kupuje puszek bo u mnie w domu to nie przejdzie ha ha. Miele sama i doprawiam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak