Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Naczynia i wyposażenie kuchni- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Justyna/Dzastus

Zadanych pytań: 285

21.08.2013 11:14

Makaron można przechowywać w szklanych szczelnie zamkniętych pojemnikach, tak jak w sklepie sa w szczelnie zamkniętej torebce foliowej. Ale jak poza pudelkiem można elegancko przechowywać kasze i ryże?????

Odpowiedzi (21)

mysza75

Zadanych pytań: 96

21.08.2013 11:33

pojemniki do kupienia ładne są szklane i możesz trzymać kaszę

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

21.08.2013 11:36

ja także przechowuję w szklanych słoikach

Janina

Zadanych pytań: 159

21.08.2013 12:00

Mam komplet pojemników szklanych do przechowywania produktów;)

berys18

Zadanych pytań: 1434

21.08.2013 12:01

nie kupuję dużo na zapas i przechowuje w oryginalnych opakowaniach

Alex_M

Zadanych pytań: 119

21.08.2013 12:03

ja mam puszki na makaron i ryż

msmors

Zadanych pytań: 91

21.08.2013 12:03

ja przechowuję w plastikowych pojemnikach

2milutka

Zadanych pytań: 134

21.08.2013 12:18

najlepsze są szklane słoje wybór jest ogromny:)

emeslive

Zadanych pytań: 288

21.08.2013 12:24

Wszystkie artykuły sypkie przechowuję w oryginalnych opakowaniach. Nie robię jakichś dużych zapasów więc otwarte pudełko z ryżem czy kaszą nie stoi dłużej jak dwa tygodnie. W tej sytuacji nie widzę potrzeby przepakowywać tych produktów. Po za tym z tą szczelnością to jest mit - większość makaronów czy innych sypkich artykułów pakowana jest w kartonowe pudełka, które z definicji szczelne być nie mogą. Ważne, aby produktów nie przechowywać w wilgotnych miejscach - szczelne pojemniki czy nie, to już bez znaczenia.

pajbek

Zadanych pytań: 257

21.08.2013 13:44

W plastikowych przechowuje produkty sypkie np. sól, kaszę. Makarony przechowuję w oryginalnych opakowaniach, ponieważ do jednego obiadu zużywam całe opakowanie a czasem i dwa :-)

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

21.08.2013 14:40

sól trzymam w solniczce a pozostałe raczej w opakowaniach podobnie jak emeslive :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak