Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

Margo1

Zadanych pytań: 2141

08.11.2016 10:24

Mam 5 kg ryby morszczuka północnopacyficznego,co mogę z nim zrobić ,są to filety gotowe.

Najlepsze odpowiedzi (3)

RenataZ-et

Zadanych pytań: 14

09.11.2016 13:22

po grecku a resztę do zamrażalnika

Klausia

Zadanych pytań: 251

08.11.2016 19:59

Po grecku, paprykarz, wędzić, smażona, pieczona w sosie brokułowym, pomidorowym lub szpinakowym.

Renataj

Zadanych pytań: 1275

08.11.2016 10:45

5 kg to dość dużo - chociaż zależy ilu masz domowników:) Z pewnością zrobiłabym smażoną na obiad np. w sosie koperkowym. Rybę z warzywami czyli po grecku - bo lubię. Ale też w zalewie octowej /filety lub rybne pulpety/- bo taka ryba może trochę postać.

Odpowiedzi (24)

gosia56

Zadanych pytań: 466

08.11.2016 10:31

na pewno 5 kg nie zjecie od razu na pewno zrobiłabym smazone w zalewie octowej.w warzywach zapiekankę z pieczarkami ale na pewno część bym zamroziła ;)

mysza75

Zadanych pytań: 96

08.11.2016 10:40

zrobiłabym rybę po grecku, zapiekanki rybne bardzo lubię, gulasz z dynią robiłam i jest dobry rybny, klopsiki rybne możesz zrobić, w occie, smażoną w jakiejś fajnej panierce

molanka

Zadanych pytań: 14

08.11.2016 10:59

ja bym podzieliła na drobne porcje i zamroziła i stopniowo zużywała do potraw,na które akurat się będzie miało ochotę

mirosława4

Zadanych pytań: 1784

08.11.2016 11:29

możesz trochę podrzucić :) część bym zamroziła a resztę wykorzystała

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

08.11.2016 12:01

można zamrozić lub zrobić kotlety rybne lub w occie

olkaaa

Zadanych pytań: 1354

08.11.2016 12:06

ja część bym usmażyła, a z reszty zrobiła kotlety

Alex_M

Zadanych pytań: 119

08.11.2016 14:04

zrób 2 porcje ryby smażonej, cześć zjecie na obiad, reszta w zalewę octową, rybka postoi trochę w lodówce :) a resztę zmiel na pulpeciki - pyszne są na zimno w sosie jak po grecku (może jakieś spotkanie z przyjaciółmi w weekend się szykuje? będzie jak znalazł) a jak nie to musisz zamrozić

Janina

Zadanych pytań: 159

08.11.2016 16:14

Podzieliłabym na porcje i zamroziła do zużycia na obiadki w różnym wydaniu;))

Aleksandra/Olcia

Zadanych pytań: 215

08.11.2016 17:07

ja bym zamroziła porcjami

Habibi

Zadanych pytań: 690

08.11.2016 17:16

Ja bym była ostrożna z zamrażaniem, jeśli nie masz pewności co do pochodzenia ryby. Mogła już być mrożona! Ale można większość usmażyć w papierze z mąki albo bułki tartej i potem pewną ilość przeznaczyć na rybę po grecku, część zjeść na obiad, a resztę zapakować do słoików i zalać marynatą octową, w której spokojnie może poleżec nawet kilka miesięcy. Część surowej można przerobić na rybne kotlety mielone albo pulpety w galarecie - tak się u nas robi np. Karpia.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak