Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

02.09.2014 09:37

mam 80 kilo gruntowych małych malinowych pomidorów...i co dalej?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Alex_M

Zadanych pytań: 119

02.09.2014 16:27

jak ja bym chciała chociaż 1/4 tego :D zrobiłabym soczek do picia, przecier na zupkę, sosy z np cukinią i papryką... mmm aż ślinka leci :)

anemon

Zadanych pytań: 163

02.09.2014 22:20

Jedno jest pewne, musisz się zabrać do pracy, żeby je jak najszybciej przerobić.

Habibi

Zadanych pytań: 690

02.09.2014 11:56

małe mają najwięcej smaku :) ja bym przerobiła część na cząstki pomidorów w soku własnym, a resztę poddusiła i zmiksowała - zimą czy wiosną idealne do zup, sosów, jajecznicy, etc :)

Odpowiedzi (28)

w mojej kuchni

Zadanych pytań: 319

02.09.2014 09:38

zrobię pomidory w słoikach, trochę przecieru gęstego i co jeszcze można na zimę dobrego zrobić?...keczup odpada, bo nie lubimy...

CAROLL1989

Zadanych pytań: 12

02.09.2014 09:42

Część możesz ususzyć - dodawać do sałatek i sosów, a z reszty przecier i pomidorki w zalewie. Co roku robię z moją mamą, a potem zajadamy się w zimę pysznościami :)

Wiktoria29

Zadanych pytań: 18

02.09.2014 10:00

o tylko pozazdrościć takich zbiorów , przy takiej ilości to rzeczywiście można zaszaleć z pomysłami :) ja bym zrobiła sos pomidrowo -paprykowy z ziołami do słoików, dobry jest do mięska

berys18

Zadanych pytań: 1434

02.09.2014 10:09

mi by sie przydały. Może sie podzielisz?:)

gosia56

Zadanych pytań: 466

02.09.2014 10:17

najlepiej resztę przetworzyć na sok pomidorowy super do picia w zimie

Grazyna0211

Zadanych pytań: 1477

02.09.2014 10:18

można zrobić sosy pomidorowe do słoików z dodatkiem różnych ziół

stan2401

Zadanych pytań: 0

02.09.2014 10:25

szkoda, że ketchup odpada, bo taki domowy jest najlepszy, zrób w takim razie sałatki do słoików

mysza75

Zadanych pytań: 96

02.09.2014 10:38

podeślij połowę ha ha, zrobiłabym przecier pomidorowy, suszone pomidory a piszesz że są małe to idealne będą a są mięsiste, sos pomidorowy, katchup, lutenice, ajwar, polecam to wszystko ja to robię, w mojej księdze znajdziesz część przepisów

Renataj

Zadanych pytań: 1275

02.09.2014 11:08

Leczo, pomidorki w różnorakich zalewach /na ostro, na łagodnie/, pomidory kiszone, sok pomidorowy, sos pomidorowy, pomidorowo-paprykowy, grzyby leśne lub pieczarki w pomidorach. Jeśli zrobisz gęsty sos tzn. odparujesz wodę-sok z pomidorów to zbyt dużo tego nie wyjdzie. Zazdroszczę takich plonów ale pracy już nie zazdroszczę:)

mysliwy

Zadanych pytań: 0

02.09.2014 11:09

O rety:) Żona robi zawsze przeciery, soki i sosy na zimę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak