Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Przyprawy, marynaty, sosy i musztardy w atrakcyjnych cenach! SPRAWDŹ

Przyrządzanie potraw- pytania użytkowników

Masz pytania dotyczące gotowania, przyrządzania potraw lub wyposażenia kuchni?
Interesuje Cię dieta oraz przepisy wegetariańskie?
A może zastanawiasz się, o czym warto pamiętać, robiąc zakupy?
Sprawdź, czy ktoś już nie zadał pytania, które Cię nurtuje. Jeśli go nie znajdziesz, dodaj swoje pytanie.

krokus

Zadanych pytań: 145

03.02.2014 10:26

Mam bardzo miękkie awokado po przekrojeniu okazało się że miejscami ma czarne plamki ( w środku) czy waszym zdaniem można je jeszcze zjeść ?

Najlepsze odpowiedzi (3)

Habibi

Zadanych pytań: 690

03.02.2014 10:31

Często tak się dzieje w przejrzałych owocach avocado - jeśli jest mało tych miejsc, to zwyczajnie wydłub je nożem. Ale nie jest to przejaw gnicia, więc nie musisz się martwić. Częstow ciemnym avocado tak się dzieje.

gosia56

Zadanych pytań: 466

03.02.2014 10:31

tez tak kiedyś miałam to wyrzuciłam

Krystyna32

Zadanych pytań: 1570

03.02.2014 10:33

ja bym nie zjadła

Odpowiedzi (2)

norweska20

Zadanych pytań: 400

03.02.2014 10:38

nie warto próbować, lepiej wyrzucić

Camill

Zadanych pytań: 2

03.02.2014 10:56

Jesli te plamy ma drobne i suche,to powodem jest zbyt dlugie przetrzymanie awokado,ono wiednie i nie ma skad wziac wody wiec takie plamy sa wynikiem zwloknien odwodnionych miejsc. Ale trzeba zobaczyc ile tych czarnych kropek jest w srodku i czy nie sa galaretowate,bo wtedy juz sie nie nadaje. Zamiast wyrzucac zrob maseczke.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak